Vampirii sunt personaje fantastice, care au bântuit imaginarul colectiv dintotdeauna. Dar dincolo de legende, sunt prezenţe însemnate şi în literatură. Află care sunt cei mai interesanţi vampiri din cărţi pe care trebuie să îi cunoşti.

1. D, din “Vânătorul de vampiri D”

“Vânătorul de vampiri D” este o serie de romane japoneze (26 la număr) scrise de Hideyuki Kikuchi. În centrul lor se află D, un bărbat pe jumătate om, pe jumătate vampiri. Misiunea sa este să vâneze vampiri într-o lume post-apocaliptică. plină de monştri, mutanţi, bandiţi, bestii şi alte creaturi fantastice. Extrem de curajos, D nu îşi permite să simte emoţii, pentru a nu se lăsa controlat de setea de sânge pe care o are uneori. Deşi are puteri supranaturale, preferă să se bazeze pe abilităţile sale umane în luptă. Pe lângă toate aceste calităţi, are şi un fizic minunat, astfel că este un personaj care te va cuceri cu siguranţă. D este misterios, apare mereu când este nevoie de el, însă nu stă niciodată prea mult, după ce îşi termină treaba.

2. Don Simon Ysidro, din “Cei care vânează noaptea”

Barbara Hambly a creat, în romanul său, “Cei care vânează noaptea”, un vampir complex, pe care l-a numit Don Simon Ysidro. Fermecător, inteligent, bun cu aliatul său, profesorul James Asher, porneşte într-o misiune de eliminare a vampirilor care bântuie Londra victoriană. Dincolo de latura sa umană, însă, Ysidro este un prădător, ce şi-a făcut, de-a lungul secolelor, o reputaţie de ucigaş.

3. Lestat de Lioncourt, din “Cronicile vampirilor”

“Cronicile vampirilor”, de Anne Rice, ne face cunoştinţă cu unul dintre cei mai celebri vampiri ai tuturor timpurilor: Lestat de Loncourt. Deşi a apărut, iniţia, ca personaj negativ în “Interviu cu un vampir”, popularitatea sa l-a transformat în eroul propriei sale serii şi narator. Arogant şi obsedat de sine, Lestat este pasionat de artă, literatură şi de modă, oprindu-se, deseori, din naraţiune pentru a-i spune cititorului cu ce este îmbrăcat. Este bisexual şi se hrăneşte cu aceeaşi plăcere şi cu bărbaţi, şi cu femei. Este prezentat deseori atât ca monstru, cât şi ca erou, este deopotrivă înfricoşător şi fermecător, dar mereu este în centrul atenţiei.

4. Thomas Raith, din “Dosarele Dresden”

Thomas Raith este fratele personajului principal al seriei “Dosarele Dresden”, Harry Dresden. Thomas, însă, are ceva special: el nu se hrăneşte cu sângele victimelor, ci cu emoţii umane şi energii, mai ales sexuale. Harry îl ajută să devină mai bun şi să îşi ţină în frâu pornirile monstruoase, însă deseori nu se poate controla. Fiind foarte atrăgător, femeile nu pot să îl ignore, iar toate atenţia îi îngreunează misiunea. În ciuda acestor piedici. Thomas vrea să fie mai puternic decât instinctele sale şi să lupte alături de Harry.

5. Contele Magpyr, din “Lumea disc”

Contele Magpyr este unul dintre cei mai amuzanţi vampiri, fiind o parodie dupa contele Dracula. El vrea să îşi înveţe copiii să supravieţuiască, evitând usturoiul şi simbolurile religioase şi alegând cei mai buni oameni, pentru a se hrăni cu ei. Magpyr este capul familiei sale şi conduce satul sărac în care locuieşte dintr-un castel. Printre puterile sale se numără şi abilitatea de a se transforma într-un stol de coţofene, de care se foloseşte pentru a spiona prin regat. Colorat şi plin de viaţă, Contele este un personaj pe care vei fi încântat să îl cunoşti.

6. Yuki Cross, din “Cavalerul vampir”

Yuki Cross se trezeşte, într-o zi, fără nicio amintire a trecutului şi ajunge la Academia Cross, unde elevii sunt împărţiţi în două grupuri: Clasa de Zi şi Clasa de Noapte. Este numită gardian, adică poate opri membrii celor două clase să se ucidă între e pe măsură ce încearcă să înveţe în şcoala secretelor. Yuki este o tânără haioasă, inteligentă, dar leneşă, care ascunde un secret teribil: este un vampir pur-sânge, adică are puteri unice şi extraordinare. Din păcate, însă, sângele ei unic o face o ţintă.