Peppa Pig (Purcelusa Peppa) este unul dintre personajele preferate ale copiilor, iar cărțile în care sunt povestite aventurile ei vor fi pe placul tuturor. Descoperă zece lecții de viață pe care copilul tău le va învață de la Peppa.

1. Peppa Pig este bună

Bunătatea este cea mai importantă lecție pe care copilul tău o va învață de la Purcelușa Peppa. Ea află că bunătatea înseamnă să ude grădina cu bunica și bunicul, să îl viziteze pe prietenul ei Pedro și să își ajute părinții să spele mașina. În plus, Peppa ne demonstrează că sunt multe moduri în care poți fi bun și întotdeauna trebuie să începi prin a fi bun cu tine.

2. Peppa Pig mulțumește întotdeauna

Când Peppa vrea o jucărie pe care ceilalți copii o au, ea învață să fie mulțumită și recunoscătoare pentru ce are deja – casa, grădina, familia și prietenii săi. Purcelușa Peppa le va reaminti copiilor să aprecieze întotdeauna lucrurile bune pe care le au, deja.

3. Peppa împarte

Este important ca cei mici să învețe să împartă încă din momentul în care ajung la grădiniță. Peppa și prietenii ei le vor demonstra copiilor că, atunci când îți împărți jucăriile, te distrezi mai mult. Nu contează cine vrea să se joace, dacă sunt prietenii, frații sau chiar părinții, este important să le faci loc în lumea ta.

4. Peppa își face prieteni noi mereu

Este foarte important să îi înveți pe copii să aprecieze diversitatea și să fie empatici cu ceilalți, indiferent că au de-a face cu oameni diferiți sau asemănători lor. Atunci când șoarecele Mandy vine în clasa în care învață Peppa, aceasta din urmă află că Mandy este în scaun cu rotile și întreabă cum poate ajuta. Purcelușa Peppa este bucuroasă să descopere că Mandy este diferită de ea, dar asta nu înseamnă că nu îi poate fi o prietenă adevărată.

5. Peppa este atentă la colegii noi în prima zi de școală

Compasiunea și îngrijirea celorlalți este o aptitudine esențială pentru cei mici, mai ales când vine vorba despre oameni noi. Elefănțica Emily este timidă, la început, când se mută în clasă cu Peppa, dar aceasta din urmă identifică imediat modurile în care o poate face pe Emily să se simtă bine în noul mediu. O ajută, astfel, să se integreze și să treacă peste disconfortul începutului.

6. Peppa iubește să înoate

Să înoți pentru prima dată poate fi înfricoșător, iar George, fratele purcelusei Peppa, este speriat de acel moment. Piscinele sunt mari, iar el este mic. Peppa îi arată, însă, acestuia cât de amuzant este în piscină și îl ajută să își depășească teama. Va fi o lecție care îl va ajută pe cel mic să se bucure de o astfel de activitate.

7. Peppa se distrează la oftalmolog

Dacă cel mic trebuie să meargă la oftalmolog, atunci această poveste amuzantă îl va ajuta să își depășească frica și să înțeleagă ce i se va întâmpla acolo. Pedro, prietenul purcelusei Peppa poartă ochelari, pentru că nu vede foarte bine fără ei. Când Peppa crede că și ea are nevoie de ochelari de vedere, mama ei o duce la tatăl lui Pedro, care este oftalmolog. Peppa stă aici într-un scaun mare, citește literele de pe perete și încearcă multe perechi de ochelari. Este atât de distractiv, încât copilul tău abia va aștepta să ajungă acolo.

8. Peppa te învață să fii pregătit pentru vacanță

Peppa și George pleacă în vacanță în Italia, pentru a savura diferite sortimente de pizza și a se bucura de peisaje. Este prima dată când pleacă din țară și totul este foarte nou – aeroportul, avionul, limba nouă, chiar și vremea, însă totul este interesant și amuzant. Dacă plănuiești o excursie, las-o pe Peppa să îi explice celui mic ce îl va aștepta.

9. Peppa și prima noapte dormită la prieteni

Această poveste îl va învață pe cel mic să se pregătească pentru prima noapte dormită la prieteni sau în altă parte decât acasă. Zebra Zoe îi invită pe Peppa și pe alți prieteni la ea acasă, să petreacă noaptea împreună. Peppa este nerăbdătoare și abia așteaptă să meargă acolo, mai ales că vor avea parte de multe povești și gustări delicioase.

10. Peppa și primul animăluț

Dacă vrei să îi iei celui mic un animal de companie, Peppa Pig îi va da o lecție prețioasă despre ce înseamnă să ai grijă de acesta. Animalul purcelusei Peppa este un peștișor auriu numit Goldie, care trece printr-o perioada grea – nu vrea să mănânce nimic din alimentele ei preferate. Pentru a afla ce i se întâmplă, Peppa, George și mama lor o duc pe Goldie la veterinar. Oare se va face bine? Și ce poate face Peppa, pentru a ajuta? O lecție de responsabilitate pe care cel mic trebuie să o învețe.