O cafea bună și o carte pe măsură fac ziua mai palpitantă oricărui cititor împătimit. Știi cum se spune, există o carte potrivită pentru fiecare etapă din viața ta. Dar dacă ți-am spune și că există un tip de cafea care merge de minune cu genul tău literar preferat? Hai să dăm cărțile pe față și să descoperim împreună ce tip de cafea poți savura în timp ce te răsfeți cu romane din genul tău literar favorit!

Crime & Mister – Espresso

Dacă te numeri printre fanii acestui gen literar, mintea ta e deja obișnuită să analizeze personajele, să sape după indicii, să pună cap la cap bucăți din poveste, pentru că nimic nu se compară cu satisfacția supremă de a descoperi identitatea răufăcătorului, nu-i așa? Ei bine, pentru a-ți păstra istețimea și îmbunătăți abilitățile de detectiv, ai nevoie de o cafea care să te mențină alert, concentrat și atent la firul poveștii (să nu cumva să ratezi vreun indiciu!).

Un espresso este prietenul care la nevoie se cunoaște. Concentrat, intens și rapid de savurat, un espresso îmbunătățește memoria pe termen lung: te ajută să reții mai bine informațiile și să ți le amintești cu mai multă ușurință. Concret, pe la pagina 147 îți vei da seama cum se potrivește în poveste indiciul pe care l-ai depistat la pagina 58. Savurează un Bristot espresso și îți garantăm că vei parcurge romanul mult mai energic și atent la detalii, ceea ce te va ajuta să afli cine este răufăcătorul cu 10 pagini înainte de ultima filă de poveste.

Dramă și Romantice – Cappuccino

Este simplu, ingredientele unei povești sau drame fermecătoare sunt în număr de 3, la fel ca în formula unui cappuccino cremos. În cărți, este vorba despre un el, o ea și o dragoste care învinge orice obstacol, pe când la cappuccino, vorbim despre o treime espresso, o treime lapte încălzit și o treime spumă de lapte.

Dacă romanele de dragoste sunt preferatele tale, te încurajăm să le parcurgi în compania unui cappuccino delicat, care te va stimula intelectual și te va menține alert din punct de vedere mintal. Proprietățile antioxidante ale acestui tip de cafea contribuie la prevenirea degradării memoriei, pentru ca tu să nu uiți niciodată romanul de dragoste care ți-a smuls zâmbete printre suspine.

Ficțiune – Caffe Latte

Romanele de ficțiune îmbracă realitatea în poveste, tot la fel cum espresso-ul dintr-un caffe latte este îmbinat cu laptele încălzit și spuma de lapte. Dacă ești un devorator de ficțiune, trăiește mai intens acțiunea din carte în timp ce te bucuri de un caffe latte de la Bristot!

Non-Ficțiune – Ristretto

Gust intens, robust și corp plin, mai puțin amărui decât un espresso, un ristretto este un partener de nădejde atunci când citești cărți de non-ficțiune. Ai nevoie de un plus de energie și claritate mintală pentru a reține toate informațiile absorbite din cărțile de non-ficțiune pe care le citești.

Dezvoltare Personală – Freddo Espresso

Simți că vrei să te cunoști mai bine sau îți dorești să îmbunătățești anumite aspecte ale personalității ori gândirii tale? Cărțile din categoria Dezvoltare personală sunt aliați de încredere pe drumul către auto-îmbunătățire, iar dacă le citești alături de un Bristot Freddo Espresso răcoritor, care-ți ridică starea de spirit, succesul este ca și asigurat.

Carieră și Afaceri – Espresso Tonic

Ești preocupat de îmbunătățirea abilităților și capacităților din domeniul în care activezi, visezi la o carieră înfloritoare și găsești în cărțile de business un real sprijin? Bine ai venit în club. Dacă ești pasionat de cărțile de afaceri, vei găsi o adevărată plăcere în a savura un Bristot Espresso Tonic alături de volumul preferat, deoarece gustul ușor amărui al acestei băuturi cofeinizate amintește de drumul și sacrificiile pe care le faci pentru a atinge succesul profesional.

BONUS:

1.) Cafeaua de dimineață este cea mai importantă băutură a zilei și merge de minune cu o carte veche preferată, pe care o recitești adesea pentru starea de bine pe care ți-o oferă.

2.) Cafeaua de după-amiază se potrivește cu o lectură inspirațională, asta deoarece motivația tinde să scadă după prânz, însă o poți recâștiga citind un volum care-ți ridică starea de spirit.

3.) Cafeaua de seară servită la o lectură ușoară este un mod minunat de a încheia o zi. Alege un volum pe care-l citești numai de plăcere, nu din obligație sau de nevoie. Această lectură e doar pentru tine, iar o cafea decofeinizată o completează perfect.