Termeni si conditii

 

Site-ul www.thebookclub.ro este administrat de catre Rhapsody Online S.R.L. , CUI 33245155, din 5.06.2014, cu sediul in Str. Spiralei nr. 6, Bucuresti, adresa de e-mail contact@thebookclub.ro.

Prezenta sectiune cuprinde termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.thebookclub.ro (denumite in continuare “Termeni si conditii”), stabilind care sunt conditiile in care o persoana poate vizita ori accesa site-ul www.thebookclub.ro ori poate utiliza in orice mod serviciile oferite prin intermediul acestui site (“Utilizatorul”), precum si modalitatile de asigurare a respectarii prevederilor cu privire la datele cu caracter personal tinand cont de legislatia in vigoare si politica de comunicare si promovare a site-ului.

Prin utilizarea site-ului www.thebookclub.ro utilizatorul este implicit de acord sa respecte termenii si conditiile si pe cale de consecinta, isi asuma ca va fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprinde in legatura cu site-ul www.thebookclub.ro si pentru eventualele prejudicii de orice natura pe care le-ar putea cauza prin nerespectarea intocmai a Termenilor si conditiilor.

Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata accesarea site-ului; accesarea sau vizitarea in continuare a site-ului  a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea serviciilor oferite prin intermediul site-ului constituie o acceptare in intregime si neconditionata de catre Utilizator a Termenilor si conditiilor si a oricarei prevederi din acestea. Modificarile substantiale in ce priveste continutul acestor Termeni si Conditii pot fi transmise prin e-mail utilizatorilor care au cont inregistrat in sistemul site-ului, pentru a asigura o relatie online informata si corecta.

Scopul site-ului www.thebookclub.ro este acela de a pune la dispozitia utilizatorilor informatii despre produse si servicii si de a oferi posibilitatea achizitiei online de produse si servicii. Produsele si serviciile sunt disponibile pe site in baza unor contracte cu producatori si furnizori care sunt responsabili de calitatea si complianta produselor si serviciilor lor, Rhapsody Online S.R.L. avand responsabilitatea de publicare si informare a utilizatorului cu privire la toate aspectele transmise de catre furnizor si/sau producator. Administratorul site-ului nu este si nu poate fi tinut raspunzator in niciun fel pentru folosirea de catre utilizatori in mod necorespunzator a vreunui produs achizitionat prin intermediul prezentului site.

 

Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protecția datelor cu caracter personal, am implementat măsuri specifice de protecție, luând în considerare legislația română, precum și cerințele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 –  aplicabil în întreaga Uniune Europeană începând cu data de 25 mai 2018. Datele cu caracter personal reprezintă orice informație prin care dvs. puteți fi identificat, în special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate în legătură cu identitatea dvs. fizică, fiziologică, genetică, psihică, economică, culturală sau socială.

Rhapsody Online S.R.L. ia toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protecția datelor cu caracter personal, iar această notificare vă explică de ce colectăm datele dvs. cu caracter personal, modul în care protejăm aceste date, precum și care sunt drepturile dvs. în legătură cu această colectare de date.

Vă încurajăm să citiți cu atenție documentul și să ne solicitați orice informație suplimentară sau orice lămurire pe care o considerați necesară, cu privire la conținutul acestei informări.

 

Rhapsody Online S.R.L. isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare in cadrul anumitor servicii ale website-ului (mentionate in mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a site-ului.

In masura in care incepand cu un anumit moment Utilizatorul nu mai este de acord cu modificarile aparute la nivelul Termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului  si doreste sa renunte la contul creat pe site si la calitatea de abonat la newsletter-urile furnizate prin intermediul site-ului, sa isi anuleze contul realizat prin incarcarea datelor in formularele disponibile pe site, sau sa isi stearga complet datele personale stocate in cadrul platformei, precum si sa isi anuleze accesul la orice facilitate de pe site, Utilizatorul va transmite un e-mail pe adresa contact@thebookclub.ro, operata de catre Rhapsody Online S.R.L. , solicitand sa fie sters din baza de date aferenta site-ului.

Prezentele conditii statueaza modul de folosire de catre Utilizatori a website-ului, iar relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea din aceasta sunt guvernate de dispozitiile legii romane.

Informare privind protectia datelor cu caracter personal

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679 si dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Rhapsody Online S.R.L. va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre Rhapsody Online S.R.L. a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

Ulterior inregistrarii ca operator de date cu caracter personal, Rhapsody Online S.R.L. va proceda la colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea care terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-ului  pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine feedback cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali. Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite exclusiv in beneficiul acestuia, si nu vor fi instrainate de catre operator pentru niciun scop in afara celor mentionate explicit in prezentul document.

De asemenea, datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului  precum si in scopuri de marketing, numai cu acordul explicit al utilizatorului.

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe site sau abonarii la un serviciu disponibil pe site, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestuia. La inregistrarea in site sunt solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, dar si alte informatii cu caracter personal. Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa contact@thebookclub.ro pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare.

Formularul de profil al Utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care se doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului. Utilizatorul nu este obligat(a) sa furnizeze aceste date, acestea fiind necesare in scopul tinerii unei evidente despre folosirea site-ului si al oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia, pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare. Refuzul Utilizatorului de a furniza datele solicitate determina neparticiparea la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-ului si nefolosirea facilitatilor, serviciilor suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor cu un cont in acest website.

Informatiile inregistrate de catre Utilizatori sunt destinate exclusiv folosirii de catre Rhapsody Online S.R.L. pentru scopurile mai sus mentionate, urmare a dobandirii de catre administratorul site-ului a calitatii de operator de date cu caracter personal.

Conform Regulamentul (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa contact@thebookclub.ro  cu specificatia „Solicitare date cu caracter personal”.

Site-ul se angajeaza sa nu trimita mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa intreprinda toate mijloacele tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confidentialitatea datelor utilizatorului.

Site-ul isi rezerva dreptul de a desfiinta, fara aviz prealabil, conturile si accesul membrilor care incalca Termenii si conditiile, care intreprind activitati dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea si confidentialitatea informatiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a site-ului.

Datele având caracter personal pe care le colectăm, temeiurile colectării și scopurile colectării

În cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site si utilizator, colectăm și prelucrăm datele dvs. având caracter personal, colectarea și prelucrarea acestor date fiind necesară furnizarii de continut informativ si promovational catre utilizator, in urma completarii, de catre acesta, a datelor cu caracter personal in mod voluntar, in cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre sectiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obtinerea de informatii personalizate sau beneficii comerciale, in cadrul campaniilor promovate pe site.

Temeiurile colectarii de date cu caracter personal pe site pot fi urmatoarele:

1) persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice

2) prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract.

3) prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului.

4) prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice

5) prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta in exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul.

6) prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.

 

În tabelul de mai jos vă prezentăm în mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum si temeiul, scopul si durata colectarii acestora:

 

Date având caracter personal pe care le colectăm Temeiurile colectării acestor date Scopurile colectării datelor având caracter personal Modalitatea si perioada de colectare a datelor
Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media 1), 6) Pentru furnizarea accesului la continut si raspunsuri la intrebari si solicitari transmise de catre utilizator online, pentru transmiterea de comunicari, oferte si beneficii constand in acces la servicii si produse In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimizate electronic.
Cookies, marcaje de timp (data si ora accesarii), istoricul navigarii pe site 1), 6) Pentru monitorizarea traficului site-ului si a istoricului accesarilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de continut, produse si servicii, si identificarea continutului si promotiilor celor mai relevante pentru utilizator. In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimizate electronic.
Informatii bancare de tipul: IBAN cont bancar, tip card bancar, modalitate plata preferata pentru comenzi, data efecturarii platii, etc. 1), 3),  6) Pentru furnizarea accesului la servicii si produse comercializate si pentru evidenta contabila si financiara a companiei conform legislatiei din Romania. In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorintei explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimizate electronic.

Modul de păstrare a datelor având caracter personal, locație, perioadă de păstrare

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele, iar, în cazurile în care avem o obligația legală de a păstra datele dvs. cu caracter personal o anumită perioadă de timp, perioada de păstrare va fi cea prevăzută de lege. În funcție de situația concretă, această perioadă va varia, putând fi cuprinsă între 1 zi și 10 ani.

Pentru o bună înțelegere a modului de păstrare, a locației în care datele dvs. cu caracter personal vor fi păstrate și a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi păstrate în evidențele sau în sistemele noastre, vă rugăm să consultați tabelul de mai sus.

În scopul garantării dreptului utilizatorului de a fi protejat în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, implementam, pentru anumite categorii de date având un caracter sensibil sau care sunt apte să afecteze drepturile într-o manieră semnificativă, măsuri speciale de natură tehnică și organizatorică, care să protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.

Destinatarii datelor având caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm pot  fi si companii terte, imputernicite de catre Rhapsody Online S.R.L. , pentru a asigura ducerea la bun sfarsit a temeiurilor si scopurilor prelucrarii datelor cu caracter personal angajate cu fiecare utilizator. Datele pot fi transmise, in baza unor contracte ce asigura confidentialitatea si securitatea datelor, companiilor furnizoare de servicii, companii furnizoare de servicii de consultanta si servicii de comunicare partenere, etc, in scopul explicit al informarii si educarii utilizatorului, al livrarii de produse si servicii in conformitate cu scopurile de prelucrare a datelor cu caracter personal stabilite, in baza consimtamantului de prelucrare oferit de catre utilizator pe site, in baza unui contract cu fiecare dintre parteneri.

Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal si exercitarea acestora

Care sunt drepturile utilizatorului, personal vizata, detinatoare a datelor cu caracter personal

În vederea protejării la un standard cât mai ridicat a datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentăm pe scurt în cele ce urmează, rugându-vă ca pentru orice detalii suplimentare să nu ezitați să contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul Societății noastre, utilizând detaliile de contact urmatoare: contact@thebookclub.ro/  Strada Spiralei nr. 6 din Bucureşti.

 

 1. Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a obține accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucrăm, precum și dreptul de a obține copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie vă va fi oferită de către noi în mod gratuit, urmând ca eventualele copii suplimentare pe care le veți solicita să poata fi supuse unei taxe corespunzatoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor având caracter personal vă poate fi oferită fie în format electronic, fie în format fizic, în funcție de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informatiilor despre datele cu caracter personal existente in site, precum si pentru a solicita stergerea partiala sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresata cererea folosind adresa de e-mail contact@thebookclub.ro sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat al sediul social al Rhapsody Online S.R.L.

De asemenea, utilizatorul are dreptul să obțina orice informații suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrării datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm, informații privind prelucrarea și divulgarea acestor date, și orice alte asemenea informații).

 1. Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține rectificarea oricăror inexactități ce vizează datele dvs. cu caracter personal prelucrate de către noi. De asemenea, are dreptul de a obține completarea oricăror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze site-ul la adresa contact@thebookclub.ro ori de câte ori observa că există o inexactitate în privința datelor sale cu caracter personal sau că datele sale cu caracter personal prelucrate de către sunt incomplete.

 1. Dreptul la ștergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la ștergerea datelor având caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce înseamnă că legea instituie anumite limitări în privința exercitării acestui drept (“dreptul de a fi uitat“).

 1. Dreptul la restricționarea prelucrării datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm, în special în cazul în care contestați exactitatea datelor, în cazul în care prelucrarea datelor este ilegală ori în cazul în care prelucrarea acestor date nu mai este necesară, potrivit legii.

 1. Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor având caracter personal de către noi, în special în cazul în care prelucrarea se realizează în scopuri de marketing sau din motive legate de situația particulară în care vă aflați, caz in care datele acestuia trebuie anonimizate in cel mai scurt timp de la sesizarea obiectarii din baza de date a site-ului si anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului.

 1. Dreptul la retragerea consimțământului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimțământului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consimțământul in orice moment, la fel de ușor cum l-a si acordat inițial. Retragerea consimțământului nu va afecta însă legalitatea prelucrării datelor pe care am realizat-o înainte de retragerea consimțământului. Dreptul la retragerea consimțământului nu este unul absolut, ceea ce înseamnă că există cazuri în care datele nu vor fi șterse ca urmare a retragerii consimțământului (de exemplu în cazul în care datele având caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul să se conformeze unei obligații legale, pentru siguranța sănătății publice sau pentru cercetare științifică). Aplicarea retragerii consimtamantului se aplica din momentul inregistrarii acesteia si operarea retragerii consimtamantului se va realiza in maximum 3 zile lucratoare de la inregistrare.

 1. Dreptul de a depune o plângere în fața autorității competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de către Societatea noastră.

 1. Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automată a datelor sau care  afectează într-o măsură semnificativă să fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele  cu caracter personal sunt colectate și prelucrate prin intermediul personalului nostru, fără utilizarea unui proces decizional automatizat (inclusiv crearea de profiluri), care să producă efecte juridice cu privire la utilizator sau care să afecteze drepturile acestuia într-o măsură semnificativă, într-un mod asemănător.

 • Exercitarea drepturilor

Pentru ca utilizatorul sa iti poata exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice întrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lămuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informări, vă rugăm să ne contactați oricând, utilizând informațiile de contact.

Cum se pot transmite cererile sau plangerile – persoana de contact

Pentru a afla mai multe informații cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul în care datele sunt colectate, prelucrate și protejate sau pentru a cere orice lămuriri referitoare la cele menționate în acesti Temerni si Conditii orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresandu-se prin mail la contact@thebookclub.ro sau prin corespondenta postala la Strada Spiralei nr. 6 din Bucureşti

 

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul site-ului 

Drepturile asupra continutului site-ului

Intreg continutul site-ului si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin Rhapsody Online S.R.L.

Continutul site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Rhapsody Online S.R.L. . Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

(i) este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informatiilor preluate, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: nume site – link catre continutul site-ului).

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si toate drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Adminstratorul site-ului si partenerii sai le detin asupra/in legatura cu site-ul www.thebookclub.ro

Rhapsody Online S.R.L. isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa contact@thebookclub.ro, cu specificatia „In atentia redactiei”.

Orice persoana care transmite sau publica in orice mod informatii ori materiale catre site-ul isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea Rhapsody Online S.R.L. , ci numai raspunderea persoanelor respective.

Rhapsody Online S.R.L. poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

Rhapsody Online S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict pe site.

 

Accesul la site si Securitatea datelor personale

Rhapsody Online S.R.L. garanteaza Utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei fara acordul scris prealabil al acesteia.

 

Datele cu caracter personale ale utilizatorilor site-ului vor putea fi utilizate de catre Rhapsody Online S.R.L. pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS), posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice si monitorizarea activitatii comerciale inregistrate pe site, si vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. Rhapsody Online S.R.L. se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii, ci sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si Rhapsody Online S.R.L..

 

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale utilizatorul este responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Rhapsody Online S.R.L. nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si a parolei sale.

 

In cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online oferite de Netopia.

In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele Rhapsody Online S.R.L.

In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului www.thebookclub.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.thebookclub.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.thebookclub.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

Politica de marketing, cookies, publicitate si fidelizare

Pe site-ul www.thebookclub.ro administratorul publica periodic promotii si oferte de pret ce pot fi accesate de catre utilizatorii inregistrati pe site, folosind coduri de dicount, vouchere sau carduri de discount, in perioadele si conditiile fiecarei campanii definite catre administrator. Aceste campanii vor fi comunicate utilizatorilor inregistrari pe site folosind adresele lor de e-mail. Orice utilizator poate renunta la dreptul de a primi informari cu privire la campanii fie prin stergerea contului fie prin adresarea unei cereri specifice folosind adresa contact@thebookclub.ro.

Pe site-ul www.thebookclub.ro vor disponibile, fara a se limita la, urmatoarele metode de reducere a preturilor si oferire de beneficii comerciale utilizatorilor inregistrati listate mai jos. Administratorul www.thebookclub.ro isi rezerva dreptul de a adauga in pachetele cu produse expediate catre clientii care achizitioneaza produse de pe site, material promotionale. Orice utilizator poate renunta la dreptul de a primi materiale promotionale adresand o cerere specifica folosind adresa contact@thebookclub.ro.

 • Vouchere de reducere – cupoane ne-nominale valabile pentru un singur produs sau o gama de produse, pe o perioada limitata de timp, inscrisa pe voucher, in baza utilizarii unui cod promotional inscris pe voucher, la realizarea comenzii de produse sau servicii pe site.

 

 • Carduri de reducere si fidelizare – carduri electronice sau printate, nominale sau ne-nominale, ce ofera discount si beneficii valabile la nivelul intregului site sau unei selectii preferentiale de produse si servicii in cadrul unor campanii specifice desfasurate de catre administratorul site-ului pentru promovarea produselor si serviciilor.

 

 • Coduri de reducere – coduri alfa-numerice transmise in format electronic sau print, ne-nominale, ce acorda utilizatorilor reducerei in valoare fixa sau procentuala, la valoarea cosului de cumparaturi, cu indeplinirea anumitor conditii comerciale specifiate de administratorul site-ului la momentul transmiterii codului de reducere.

 

Site-ul www.thebookclub.ro foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor site-ului o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.  Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

 

Fisierele de tip cookie nu represezinta date cu caracter personal, ci sunt instrumente de acces si personalizare a datelor, si reprezinta informatii stocate in browserul Utilizatorului care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (de ex.: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui Utilizator logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi) si permit comunicarea de marketing eficienta.

 

Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care Utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 

 • personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc.) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni);
 • ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori;
 • permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
 • imbunatatesc eficienta publicitatii online

 

Mai multe informatii despre tipurile de cookies si modalitatea de folosire a acestora pe site sunt disponibile pe www.thebookclub.ro .  In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii legate de acest subiect, sau doriti verificare existentei in baza de date sau stergerea dein baza de date a site-ului www.thebookclub.ro ne puteti contacta la adresa de e-mail contact@thebookclub.ro.

Limitarea raspunderii administratorului site-ului www.thebookclub.ro

Rhapsody Online S.R.L. nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul site-ului, respectiv pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-ului. Cu toate acestea, Rhapsody Online S.R.L. va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si maniera profesionista in care vor fi furnizate informatiile pe site, pentru a dobandi si mentine increderea utilizatorilor in site. In acest sens, Rhapsody Online S.R.L. va incerca sa corecteze in cel mai scurt timp posibil erorile si omisiunile semnalate.

 

Administratorul site-ului nu ofera niciun fel de garantii pentru continutul site-ului si in nicio situatie nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti/secvente/pagini de pe site sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale continutului site-ului.

 

Utilizatorii site-ului vor folosi propria experienta si judecata pentru a-si forma propriile opinii privind continutul site-ului si nu se vor baza pe acesta ca inlocuitor al propriei judecati in procesul decizional propriu.

 

Administratorului site-ului nu va accepta nici o raspundere pentru orice pierdere directa sau indirecta sau pierdere de date, profit, economii, venituri, chiar si previzibile, care au rezultat in conexiune cu Termenii si conditiile sau in conexiune cu accesul, utilizarea sau bazarea Utilizatorului pe orice informatie sau continut al site-ului sau utilizare a produselor disponibile prin intermediul site-ului www.thebookclub.ro.

 

In nici o imprejurare, Rhapsody Online S.R.L. sau orice alta parte terta implicata in generarea de continut al site-ului, nu vor fi tinuti raspunzatori pentru daune directe sau indirecte rezultate ca urmare a utilizarii continutului site-ului, chiar daca daunele respective au fost previzibile.

 

Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca Rhapsody Online S.R.L. nu garanteaza (i) ca informatiile continute pe site-ul www.thebookclub.ro sunt pe deplin complete; (ii) ca informatiile sau produsele de pe site-ul www.thebookclub.ro  vor satisface toate cerintele utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora utilizatorii isi asuma intreaga responsabilitate; (iii) pentru rezultatele obtinute de utilizatori ca urmare a folosirii produselor disponibile prin intermediul site-ului www.thebookclub.ro utilizarea acestor produse facandu-se de catre utilizatori pe propria raspundere; (iv) ca serviciile disponibile prin intermediul site-ului www.thebookclub.ro  vor functiona constant, neintrerupt, fara erori – fata de acest aspect, Rhapsody Online S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului www.thebookclub.ro .

 

Pentru cazuri de forta majora, Rhapsody Online S.R.L. si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de orice raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Rhapsody Online S.R.L. lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.

 

Rhapsody Online S.R.L. nu poate garanta functionarea continua si neintrerupta a serviciilor online, si nu va accepta nici o responsabilitate in privinta nedisponibilitatii lor. Utilizatorii nu vor incerca sa interfere cu modul de functionare al serviciilor online si in special:

– (i) nu va incerca sa eludeze regulile de securitate al website-ului www.thebookclub.ro, nu va incerca accesarea neregulamentara a sistemului computerizat, a website-ului, router sau a oricarui alt sistem de conexiune la internet

– (ii) nu va utiliza alte instrumente de acces neautorizat si extragere automata a datelor din website-ul www.thebookclub.ro

 

Rhapsody Online S.R.L. poate suspenda temporar accesul Utilizatorilor la website pentru scopul de mentenanta sau actualizare a sistemului dar va depune eforturi de a limita perioada de suspendare.

 

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure Rhapsody Online S.R.L. si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorilor in legatura cu utilizarea site-ului www.thebookclub.ro  sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia. Utilizatorul va despagubi Rhapsody Online S.R.L. pentru orice pierdere, distrugere sau cost asociat ca rezultat al necompliantei Utilizatorului cu Termenii si conditiile prezente

 

Pret Preturile prezentate includ TVA (19%) pentru serviciile si produsele comerciale, iar in cazul suplimentilor alimentari, dispozitivelor medicale si a altor produse farmaceutice, TVA (9%) conform legislatiei in vigoare.
Pretul prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul efectuarii operatiunii, pret la care se adauga si costurile de livrare, daca este cazul.

Plata serviciilor

Plata serviciilor conform acestor Termeni si Conditii se poate efectua online, cu cardul sau in numerar, prin plata la livrare.
Plata online se poate realiza prin card de credit/debit, fiind acceptate urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard.

Daca plata se face online, cu cardul de credit/debit este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va ofera informatiile relevante pentru comanda.

 

Litigii
Drepturile si obligatiile Utilizatorilor site-ului si ale Rhapsody Online S.R.L. prevazute de Termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si conditiile va fi solutionat pe cale amiabila de catre parti. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a sediului Rhapsody Online S.R.L.

 

Politica de livrare

Comenzile sunt livrate de la depozitul nostru din Bucureşti şi ajung la destinaţie în interval de 1-3 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii.

Toate comenzile înregistrate în sistemul nostru înainte de ora 14:00 sunt expediate a doua zi şi ajung la destinaţie în următoarea zi lucrătoare. Comenzile înregistrate după ora 14:00 ajung la destinaţie în interval de 3 zile lucrătoare. Timpul de livrare poate varia în funcție de volumul de comenzi înregistrate.

Costuri şi metode de transport
Produsele sunt livrate prin FAN Courier.

Datorită faptului că livrarea se face printr-un agent terţ, nu putem garanta calitatea serviciului. Însă, pentru orice problemă privind procesul de livrare, nu ezitaţi să ne contactaţi.

 

Politica de returnare

Pe www.thebookclub.ro returul este GRATUIT. Ai la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a solicita returul produselor.

Pentru returnarea produselor, nu ezita sa ne contactezi prin email ( contact@thebookclub.ro) intr-un mail cu subiectul “Returnare produse”.

In orice situatie de returnare a produselor (chiar si cand returnarea ii este imputabila S.C. Rhapsody Online S.R.L. – colete deteriorate, produse gresit facturate/gresit livrate, produse cu defecte de fabricatie), acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara deteriorari, fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu thebookclub.ro).

Cartile nu trebuie sa aiba colturile indoite, cotorul deteriorat, pete pe coperta sau pe pagini. Alte tipuri de produse nu trebuie sa fie deteriorate ele sau ambalajele lor.