Romanul lui Sally Rooney este considerat unul dintre cele mai populare din ultimii doi ani, ajungând chiar și pe lista de lectură recomandată de Barack Obama. Este o poveste de dragoste dintre doi adolescenți care încearcă să reziste, în ciuda unor circumstanțe ciudate, dar cartea este mult mai complexă. Despre scriitoare se spune că este Salinger al generației Snapchat, așa că nu este de mirare că BBC a decis să îi transpună opera pe micul ecran. Emoțiile primei iubiri vor fi redate într-o mini-serie de 12 episoade, iar vestea cea ai bună este că nu trebuie să aștepți prea mult. Primul episod va apărea în această primăvară, pe BBC3.

Actrița Daisy Edgas-Jones o va intepreta pe Marianne, iar Paul Mescal va fi Connel. Dacă Daisy a apărut și în alte seriale, precum „War of the Worlds” sau „Gentleman Jack”, Paul este la primul rol important. Trailer-ul serialului a apărut, deja, în ianuarie și îl poți urmări mai jos.

Scurt rezumat al romanului „Oameni normali”

La prima vedere, romanul lui Rooney prezintă o poveste clasică de iubire. Connel și Marianne merg la aceeași școală, dar se prefac că nu se cunosc. El este popular, bine adaptat, un star în echipa de fotbal, în timp ce ea este singuratică, mândră și foarte discretă. Lucrurile se schimbă atunci când Connel își ia mama din fața casei lui Marianne, unde lucrează ca menajeră. În acel moment, apare o legătură între cei doi adolescenți, iar lucrurile încep să se schimbă.

Un an mai târziu, Connel și Marianne sunt studenți la Colegiul Trinity din Dublin, iar rolurile lor în comunitate se inversează. Marianne se simte în largul ei, în timp ce Connel devine tot mai timid și mai nesigur pe el. În timpul anilor de colegiu, cei doi ies cu alte persoane, dar ceva îi atrage, totuși, unul către altul. Odată cu trecerea timpului, destinul lui Marianne pare că ia o întorsătură dramatică, fiind pe o cale auto-distructivă, iar Connell începe să caute un sens în altă parte. În acest moment apare cea mai grea încercare pentru dragostea lor: ce vor fi în stare să facă, pentru a se salva unul pe altul?

Cine este Sally Rooney

Sally Rooney este o scriitoare irlandeză de 28 de ani, cunoscută și pentru romanul „Conversations with friends”. A crescut în Castlebar, Irlanda, și a studiat engleza la Colegiul Trinity din Dublin. Rooney va fi producătorul executiv al serialului și a scris șase episodea împreună cu Alice Birch și Mark O’Rowe.

Sursa foto: Instagram.