Prima pagină » “Marile minciuni nevinovate”: 9 diferenţe dintre carte şi serial
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

“Marile minciuni nevinovate”: 9 diferenţe dintre carte şi serial

Romanul “Marile minciuni nevinovate” urmăreşte viaţa a trei femei, fiecare aflate la o răscruce. Madeline este o adevărată forţă, amuzantă şi tăioasă, pasională, gata să facă pe oricine îi greşeşte să plătească. Celeste este o femeie incredibil de frumoasă, cu o familie ce pare perfectă, dar pentru care trebuie să plătească un preţ uriaş.
Nouă în oraş, Jane este o altă tânără mamă, marcată de un secret teribil. Madeline şi Celeste o iau rapid pe Jane sub aripa lor, fără să îşi dea seama ce impact va avea asupra lor acest lucru.

Publicată în 2014, cartea lui Liane Moriarty a devenit rapid best-seller, iar în 2017 a fost rapid transformată în serial TV, cu o distribuţie fascinantă. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley, şi Zoë Kravitz au reuşit să transforme show-ul într-un fenomen. Înainte să te pregăteşti de sezonul doi, care va începe din 10 iunie, află care sunt diferenţele dintre serial şi roman pe care trebuie să le ştii.

1. Acţiunea cărţii se petrece în Australia

În serial, cele trei femei se cunosc într-un orăşel din California, dar nu te gândi că asta schimbă foarte mult povestea lui Moriarty. Oraşele de pe plajă, cu şcoli publice excelente şi cu un climat politic interesant sunt aproximativ la fel de ambele părţi ale Ecudorului.

2. Madeline nu are o aventură

Aventura lui Madeline cu Joseph, directorul teatrului din localitate, este cea mai mare schimbare făcută în serial. Reese Witherspoon, care a fost şi producător executiv, a explicat că au decis să includă această poveste, deoarece personajul părea perfect în roman: “Nu aveam nimic de interpretat, decât perfecţiune, şi cred că oamenii perfecţi sunt plini de mizerii. Schimbarea a venit pentru că eu nu aveam prea multe de oferit”, a declarat actriţa într-un interviu. Nici comunitatea de teatru nu există în carte.

3. Jane şi Celeste au o legătură mai puternică în carte

Atât în carte, cât şi pe micul ecran, Madeline o ia pe Jane sub aripa sa şi o protejează, dar în carte, Celeste şi Jane dezvoltă o legătură mult mai puternică. Încep cu plimbări pe care le fac împreună – în serial le vezi alergând – iar Jane se deschide în faţa lui Celeste foarte uşor.

4. Povestea violului lui Jane este diferită

În serial, Jane, personajul interpretat de Shailene Woodley se luptă cu trauma lăsată de violul ce a dus la naşterea fiului ei, Ziggy, dar cartea se concentrează mai mult pe impactul pe care incidentul l-a avut asupra încrederii în sine. Înaintea violului, Jane este denigrată verbal, fiind numită grasă şi urâtă, dar apoi dezvoltă o tulburare alimentară în urma căreia devine extrem de slabă.

În serial, atenţia este pe violenţa actului şi pe teama lui Jane că atacatorul ar putea să o găsească din nou şi să o ucidă.

5. Tensiunea dintre Nathan şi Ed este foarte mică

În serial, producătorii au inclus câteva momente tensionate între fostul soţ al lui Madeline şi actualul, pentru a creiona mai mulţi suspecţi penru crimă.

6. Violatorul lui Jane este vărul lui Perry

În carte, atunci când Celeste află numele presupusului violator, începe să creadă că acesta este vărul lui Perry. Pe parcurs, aflăm că de fapt Perry i-a folosit porecla acestuia pentru a scăpa de probleme. În serial, acest moment a fost eliminat, pentru a nu fi prea evident cine este vinovatul.

7. Boonie avea un motiv bun să îl împingă pe Perry

Putem spune că a fost de ajuns să îl vadă pe Perry că îşi bate soţia, pentru a acţiona, dar în ultimele pagini din carte, Nathan explică faptul că Bonnie a avut un tată abuziv şi că suferă de sindrom post-traumatic.

8. Licitaţia pentru virginitatea lui Abigail este finalizată

Madeline şi Nathan încearcă în zadar să oprească site-ul pe care are loc licitaţia şi nu reuşesc să o convingă pe Abigail să renunţe decât atunci când un bărbat misterios îi promite să facă o donaţie de 100,000de dolari pentru cauza sa. Deşi nu este niciodată confirmat, Madeline suspectează că donatorul misterios este Celeste.

9. Madeline are un fiu

În serial, Madeline are două fiice, dar în carte apare şi Fred, fiul ei, care are, însă, un rol mult mai mic.

Deşi primul sezon al serialului a acoperit toate întâmplările din carte, popularitatea sa i-a făcut pe regizori să îl prelungească. Dacă nu vrei să revezi primul sezon al serialului, te poţi pune la punct cu personajele şi întâmplările comandând cartea de aici.

By | 2019-06-10T17:16:27+00:00 iunie 10th, 2019|All about Books|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.