Una dintre cele mai grele misiuni pe care le avem este să ne găsim pasiunea, să ne descoperim vocaţia şi să ne dăm seama care este rolul nostru în această lume. Mulţi spun că aceasta este cheia fericirii, aşa că nu este de mirare că Elle Luna a făcut pe toată lumea curioasă, când a publicat “The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion”. Apărută în 2015, cartea te ajută să îţi urmezi chemarea, pornind de la răscrucea dintre ar trebui şi trebuie. În opinia autoarei, “ar trebui”(should) se referă la lucrurile pe care simţim că suntem obligaţi să le facem sau ce se aşteaptă de la noi. “Trebuie” (must) se refera la acele lucruri pe care visăm să le facem, pe care le dorim din toată inima. Elle Luna şi-a folosit experienţa pentru a scrie acest scurt manifest care ar trebui să te ajute să te împlineşti.

Mesajul este simplu: tu eşti singurul care are de ales între “ar trebui” şi “trebuie”, între un simplu loc de muncă, o carieră şi o chemare. Poţi să te duci pur şi simplu la muncă sau poţi să devii una cu ceea ce faci. Partea cea mai grea este să îţi dai seama ce vrei, iar Elle Luna îţi pune la dispoziţie tehnici care te vor ajuta să te reconectezi cu vocea ta interioară şi să îţi descoperi pasiunea. Poţi considera “The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion” o hartă către sufletul tău, către cheia de care ai nevoie, pentru a trăi fericit. De exemplu, dacă ar trebui să îţi scrii necrologul, ce aspecte importante ai puncta? Şi ce ţi-ai dori, de fapt, să se spună despre tine, când nu vei mai fi? Parcă o astfel de situaţie te ajută să pui lucrurile în perspectivă, nu-i aşa?
Cartea conţine patru capitole – Răscrucea, Originile lui Ar Trebui, Trebuie şi Întoarcerea. Deşi transmite un mesaj important, revelator, nu este deloc greu de citit şi vei descoperi poveşti inspiraţionale şi citate de la mari artişti, care s-au aflat la răscrucea dintre Ar Trebui şi Trebuie.

Diferenţa dintre “ar trebui” şi “trebuie”

“Există două căi în viaţă: ar trebui şi trebuie şi ajungem întotdeauna la această răscruce. Şi în fiecare zi, putem alege.”

“Ar trebui” reprezintă felul în care ceilalţi vor să ne prezentam în lume, ce ar trebui să spunem, să gândim, să facem sau să evităm. Este mulţimea de aşteptări la nivelul cărora trebuie să ne ridicăm, iar dacă acceptăm să urmăm această cale, călătoria este uşoară, riscul este mic.

“Trebuie” este diferit, pentru că nu este vorba despre alegeri, ci despre cine suntem, în ce credem, ce facem, când suntem singuri. Reprezintă instinctele, poftele, dorinţele noastre, ideile pentru care ne zbatem şi viaţa pe care o trăim în noi. “Trebuie” începe atunci când nu mai trăim, pentru a le face celorlalţi pe plac, ci pentru a ne împlini.
“Trebuie” este motivul pentru care Van Gogh a continua să picteze, deşi nimeni nu îi aprecia lucrările. Motivul pentru care Mozart a pus în scenă “Don Giovani”, în ciuda criticilor. Motivul pentru care John Grisham a petrecut trei ani scriind primul său roman, respins de peste 30 de edituri, până când cineva să îi acorde încredere. Dar nu te gândi că “trebuie” este doar calea artiştilor. Airbnb vindea, la început, cutii de cereale, deoarece nimeni nu le dădea bani şi toate datele arătau că ar trebui să renunţe. Pentru fiecare dintre noi există un “trebuie”, este important doar să îl descoperi.

“Ar trebuie este modul în care oamenii vor să ne trăim viaţa. Să alegem TREBUIE este cel mai important lucru pe care îl poţi face cu viaţa noastră.”

“The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion” este una dintre acele cărţi care te face să îţi doreşti să îţi schimbi viaţa. O poţi comanda de aici.

3 motive să citeşti “The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion”

  1. Vei descoperi în Elle Luna un prieten care îţi dă toate sfaturile de care ai nevoie, ca să faci mai mult cu viaţa ta. Nu trebuie să simţi că eşti la o răscruce, ca să îţi trăieşti viaţa doar la jumătate din potenţial. Vei privi lucrurile cu alţi ochi şi îţi vei schimba perspectiva, după această lectură.
  2. Vei găsi un ghid despre cum ar trebui să trăieşti, ca să fii fericit. Îţi vei pune toate întrebările care te vor ajuta să îţi dai seama dacă trăieşti dupa TREBUIE sau după AR TREBUI.
  3. “The Crossroads of Should and Must: Find and Follow Your Passion” te va ajuta să te regăseşti, să îţi evaluezi viaţa şi să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Cine este Elle Luna

Elle Luna este un artist contemporan american, care pictează, face design şi scrie. Pe lângă asta, este şi un om de afaceri, deoarece conduce o firmă de textile, este unul dintre cei mai apreciaţi speakeri motivaţionali, iar cărţile sale se vând în sute de mii de exemplare.