Cu atâtea cărţi bune publicate constant, este greu să alegi un titlu, dar vrem să credem că uneori, este scris în stele să citeşti anumite volume. Află ce roman ar trebui să citeşti în septembrie, în funcţie de zodie.

1. Bebec – “Raiul, casa mea”, de Attica Locke

Berbecii s-au născut să conducă şi chiar dacă sunt deseori capricioşi, ştiu cum să ia măsuri, atunci când cineva trebuie să acţioneze. Sunt oamenii care pun lucrurile în mişcare şi le place să citească despre asta. Continuarea premiatului roman “Bluebird, Bluebird” va fi pe gustul oricărui Berbec adevărat. Poliţistul texan Darren Matthews caută un băiat dispărut, dar familia lui, membri ai supremaţiei albe, sunt adevărata ţintă. Darren trebuie să se lupte cu prejudecăţi de secole pentru a-i salva viaţa copilului şi a se salva pe el.

2. Taur – “Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde

Taurul este, alături de Fecioară şi Capricorn, un semn de Pământ, dar este total diferit de cele două zodii. Deşi este stabil şi practic, acestui nativ îi plac lucrurile materiale şi apreciază frumuseţea exterioară, aşa că “Portretul lui Dorian Gray” este un roman care i se potriveşte perfect. Cartea tratează diferenţa dintre frumuseţea exterioară şi cea interioară, un contrast fascinant pe care Taurul îl va adora.

3. Gemeni – “Poveste despre două orașe”, de Charles Dickens

Acest nativ este un semn dual: este curios şi adaptabil, dar şi uşor instabil. Gemenii sunt, de obicei, intelectuali care vor să afle cât mai multe despre lume, aşa că în septembrie, “Poveste despre două oraşe” le va satisface setea de cunoaştere. Aşa cum sugerează şi titlul, romanul prezintă două perspective ale unui conflict uriaş: lupta dintre englezi şi francezi până şi în timpul Revoluţiei Franceze. Cu această poveste, Dickens vrea să ofere mai multe puncte de vedere prin personajele sale, o naraţiune pe care nativul Gemeni o va adora.

4. Rac – “Amatori în iubire”, de Patricia Young

Unul dintre cei mai romantici nativi, Racul are nevoie de mai multă poezie în această lună. “Amatori în iubire” este o colecţie “pentru oricine a experimentat momentele frumoase şi pe cele grele în dragoste şi vrea să ştie că nu este singur”. De la cântece de iubire şi până la poeme în proză, acest volum dezvăluie toate nivelurile relaţiilor umane şi pune sub semnul întrebării dragostea cu o voce nouă şi curajoasă.

5. Leu – “Un yankeu la curtea regelui Arthur”, de Mark Twain

Nativii din această zodie sunt familişti convinşi, foarte protectori şi pun preţ pe relaţiile cu cei din jur. Le place să fie în centrul atenţiei şi nu le este greu, pentru că sunt fermecători. Se identifică cu eroul din fiecare poveste, dar nu sunt la fel de impulsivi ca Berbecii în situaţiile tensionate. Din acest motiv, romanul lui Mark Twain este perfect pentru această lună. Un yankeu la curtea regelui Arthur” spune povestea unul bărbat care ajunge în timpuri medievale şi înarmat cu informaţiile despre viitor, îi convinge pe toţi oamenii că este un vrăjitor puternic, care le ştie pe toate.

6. Fecioară – “Candid sau Optimismul”, de Voltaire

Una dintre cele mai bune satire scrise vreodată, cartea lui Voltaire este o combinaţie extraordinară de absurditate şi pragmatism, exact cum îi place unei Fecioare. Acest nativ este foarte raţional, analitic şi cu mult respect pentru adevăr. Oamenii născuţi în această zodie nu sunt la fel de severi sau duri cum sunt Capricornii, dar pot fi, aşa că sarcasmul îi cucereşte de fiecare dată. “Candid sau optimismul” spune povestea unui tânăr naiv şi extrem de optimist, care călătoreşte în toată lumea, pentru a dobândi un pic de simţ al realităţii. Fecioarele vor aprecia aceste lecţii de viaţă, dar şi faptul că vor râde până vor ajunge la ultima pagină.

7. Balanţă – “O calatorie in India”, de E. M. Forster

Balanţele aduc echilibrul în orice loc şi luptă întotdeauna pentru ce este drept. Scopul lor în viaţă este să apropie contrastele şi să calmeze situaţiile tensionate, aşa că le va face mare plăcere să citească romanul lui Foster. “O călătorie în India” este despre colonianismul britanic în Idnia şi conflictele care apar. Diferenţele culturale, acuzaţiile de abuzuri sexuale şi alte infracţiuni vor ţine cu sufletul la gură orice Balanţă.

8. Scorpion – “Lolita”, de Vladimir Nabokov

Scorpionul este un iubit pasional, care cunoaşte latura întunecată a dragostei la fel de bine cum o cunoaşte pe cea luminoasă. Acest nativ ştie că iubirea poate fi extrem de periculoasă, aşa că nu există o carte mai potrivită pentru el decât “Lolita”. Romanul lui Nabokos a fost de-a dreptul scandalos în momentul apariţiei. În centrul atenţiei este un bărbat matur, care se îndrăgosteşte nebuneşte de o fetiţă. Nabokov descrie foarte bine sentimentele protagonistului, fără a-l judeca, ci doar din dorinţa de a explora mintea umană. Dragoste, obsesie şi subiecte tabu, exact subiectele despre care orice Scorpion ar vrea să citească.

9. Săgetător – “Comoara din insulă”, de Robert Louis Stevenson

Amuzant, aventuros şi mereu tânăr sunt doar câteva dintre calităţile Săgetătorului. Romanul lui Stevenson îl va fascina pur şi simplu, datorită misterului, intrigii şi acţiunii interesante, ce a stat la baza filmului “Piraţii din Caraibe”. Indiferent de câţi ani ai, poţi face oricând o călătorie pentru a descoperi “Comoara din insulă”.

10. Capricorn – “Marile speranţe”, de Charles Dickens

Capricornul este unul dintre cele mai serioase zodii, aşa că luna aceasta are nevoie de un roman amuzant şi romantic. Aceşti nativi apreciază şi succesul, aşa că o privire în lumea oamenilor bogaţi îi va binedispune. Cartea spune povestea lui Pip, un tânăr care reuşeşte să scape din clasa de jos, dar care este manipulat de bătrâna doamnă Havisham. Este unul dintre cele mai apreciate romane clasice!

11. Vărsător- “Casa frunzelor”, de Mark Z. Danielewski

Vărsătorii sunt intelectuali pasionaţi de artă şi de frumos. Oamenii născuţi în această zodie vor să facă lucrurile în felul lor şi nu respectă regulile tradiţionale. Romanul lui Danielewski este, deci, perfect pentru ei. Considerată o capodoperă a literaturii post-moderniste, “Casa Frunzelor” este o carte pe care o vei trăi, nu o vei citi. Te va ajuta să descoperi lucruri noi şi să afli adevărul despre mituri existene de mii de ani.

12. Peşti – “Un veac de singurătate”, de Gabriel Garcia Marquez

Extrem de creativă şi idealistă, nativul Peşti adoră să îşi pună imaginaţia la lucru. “Un veac de singurătate” este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Marquez. Cartea tratează trăiri profunde şi pune sub semnul întrebării existenţa. Te va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină.