2020 a fost unul dintre cei mai înfricoșători ani, așa că nu este de mirare că scriitorii de romane horror au fost mai inspirați că niciodată. Descoperă top 10 cărți publicate anul trecut, care te vor ține cu sufletul la gură.

1. “The Deep”, de Alma Katsu

Dacă ai văzut filmul “Titanic”, sigur îți aduci aminte că erau câțiva pasageri care credeau că vaporul este bântuit. După câțiva ani, una dintre supraviețuitoare – Annie Hebbley – nu își mai amintește ce s-a întâmplat pe vas. Acum lucrează că asistentă pe Brittanic, nava soră a Titanicului, și brusc toate amintirile sale se întorc să o bântuie.

2. “Ghidul South Book Club pentru uciderea vampirilor”, de Grady Hendrix

Grady Hendrix este unul dintre cei mai apreciați scriitori de romane horror și nu a dezamăgit deloc cu această carte. Acțiunea cărții are loc în Charlestone, Carolina de Sud, undeva în anii 90. Patricia Campbell este o soție casnică, ce se înscrie într-un club de carte în care se citesc și se discută cărți despre crime adevărate. În afara acestui grup, viața Patriciei este destul de plictisitoare și dezamăgitoare. Când un vecin nou apare în cartier, eroina este sigură că acesta este un vampir.

3. “Wonderland”, de Koje Stage

În această carte horror, o mamă trebuie să își protejeze familia de forțe supranaturale care le amenință viața, în momentul în care se mută la o fermă de la țară. Familia Bennett nu se poate bucura, însă, de acest început, fiind urmărită de secrete întunecate. Orla este nevoită să confrunte entitatea și să comunice cu ea, nu să fugă, dacă vrea să îi salveze pe cei dragi. O carte ce te va ține cu sufletul la gură până la final.

4. “The only good indians”, de Stephen Graham Jones

Această carte urmărește patru bărbați amerindieni, după ce un eveniment îngrozitor din tinerețea lor îi forțează să se lupte pentru viață. Sunt urmăriți de o entitate dornică de răzbunare, iar cei patru prieteni din copilărie sunt obligați să lase în urmă tradițiile lor, pentru a scapă de dușman.

5. “Mexican Gothic”, de Silvia Moreno-Garcia

Acțiunea romanului “Mexican Gothic” se petrece în anii 50. Noemi Taboda primește o scrisoare deranjată de la verișoara ei, care o forțează să renunțe la viața ei din Mexico City și să afle ce i s-a întâmplat. Când ajunge, însă, la locuința acesteia, își dă seama că există multe mistere în jurul acestei situații. Casa stă să se prăbușească, familia verișoarei sale este ciudată și sunt multe șoapte în satul vecin.

6. “If it bleeds”, de Stephen King

Nu putem vorbi despre romane horror fără să aducem în discuție ultima apariție semnată de Stephen King. “If it Bleeds” conține patru poveșți minunate, printre care se află și o continuare a volumului “The Outsider”. Holly Gibney încearcă să dea de urma unui câine dispărut, când vede cazul la știri. Când reia vizionarea știrii, își dă seama ca reporterul ajuns la fața locului are ceva care îi trezește suspiciuni. Aceasta este prima povestire, urmată de “Mr Harrigan’s Phone”, “The Life of Chuck” și “Raț”.

7. “Survivor Song”, de Paul Tremblay

Când vei citi acest roman, te vei întreba cum a putut Paul Tremblay să prezică viața pe care am trăit-o în 2020. În câteva săptămâni, un virus asemănător rabiei se răspândește cu o viteză uimitoare în Massachusetts. Cei care se îmbolnăvesc își pierd mințile în câteva ore. Spitalele sunt la capacitate maximă, iar populația este îngrozită. Natalie este însărcinată, iar soțul ei a murit, după ce a fost infectat de un vecin. Încercând să îl salveze pe acesta, a fost și ea mușcată, iar acum singura ei speranță este să ajungă la spital, înainte să înnebunească.

8. “Plain Bad Heroines”, de Emily M. Danforth

În 1902, o școală de fete din New England este marcată de multe morți ciudate, iar misterele se țin lanț aici. Flo și Clara sunt două eleve obsedate una de alta, dar și de o scriitoare tânără pe nume Mary MacLane. Pentru a-și arăta admirația pentru Mary, tinerele organizează un club secret, iar întâlnirile lor au loc într-o livadă de meri. Aici le sunt descoperite cadavrele, alături de un exemplar din cartea scrisă de Mary. În mai puțin de cinci ani, școala se închide de tot, însă până la acel moment au loc și alte mistere și decese. După o sută de ani, școala se redeschide, iar momentul este urmat de publicarea unei cărți despre evenimentele ce au avut loc acolo. Romanul devine celebru și este adaptat pentru marele ecran. Când încep filmările, însă, trecutul reînvie, iar lucrurile se complică.

9. “Ring Shout”, de P. Djeli Clark

“Ring Shout’” vine cu o perspectivă nouă și supranaturală asupra Ku Klux Klan. D.W. Griffith este un vrăjitor, iar Klan-ul are în plan să dezlănțuie Iadul pe pământ. Maryse Boudreaux nu este, însă, de acord cu acest deznodământ și face tot ce îi stă în putință să oprească haosul. Ea luptă împotriva monștrilor cu o sabie magică și este singura speranta a celor care vor să oprească ura și conflictul.

10. “Clown in a cornfield”, de Adam Cesare

Dacă ți se pare că ai auzit, deja, toate poveștile posibile despre clowni, mai gândește-te. Romanul lui Adam Cesare este plin de surprize. Quinn Maybrook și tatăl ei se mută în Kettle Springs, un oraș mic, în care speră să o ia de la început. Aici, însă, închiderea unei fabrici a împărțit orașul în două, iar tinerii și adulții sunt într-un conflict constant. Mascota orașului crede, însă, că rezolvarea situației este uciderea tinerilor rebeli. Pregătește-te să fii surprins la fiecare pagină.