Literatura este plină de personaje de-a dreptul înfricoșătoare, iar declarațiile lor îți dau fiori, mai ales dacă eşti singură când le citeşti. Vezi în ce romane găsești cele mai întunecate fraze și decide singur dacă le vei trece pe lista de lectură sau le vei ocoli.

1. “Am sărutat-o, un sărut lung și apăsat, pentru că iubi nu știa, dar iubi era moartă și, într-un fel, nu puteam să o iubesc mai mult.” – “Ucigașul din mine”, de Jim Thompson.

2. “Durerea mea este constantă și ascuțită și nu sper la o lume mai bună pentru nimeni. De fapt, vreau că durerea mea să se răsfrângă și asupra altora. Nu vreau să scape nimeni.” – “American Psycho”, de Bret Easton Ellis.

3. “Bărbatul țipa și se încleșta frenetic, ca un înotător care se îneacă. Țipătul lui a umplut Universul.” – “Caleidoscop”, de Ray Bradbury.

4. “Wendy, dragă mea, lumina vieții mele. Nu te voi răni! Pur și simplu îți voi face creierul praf.” – “Strălucirea”, de Stephen King.

5. “Un recenzor a încercat să mă numere odată. I-am mâncat ficatul cu niște fasole și mult Amarone.” – “Tăcerea mieilor”, de Thomas Harris.

6. “Ţip în mine: nimeni nu este atent. Dacă aș avea brațe, m-aș sinucide. Dacă aș avea picioare, aș fugi. Dacă aș avea voce, aș putea vorbi și mi-aș putea ține companie. Aș putea țipa după ajutor, dar nimeni nu m-ar ajuta.” – “Johnny Got His Gun”, de Dalton Trumbo.

7. “La hotel am avut camere separate, dar în miezul nopții a venit suspinând la mine. Vedeți voi, nu avea unde să se ducă.” – “Lolita”, de Vladimir Nabokov.

8. “Erau lucruri mult mai îngrozitoare decât crucificarea, erau dintii.” – “The Stand”, de Stephen King.

9. “Apoi a țipat, când a simțit limba lui Regan încolăcindu-i-se de gleznă.” – “Exorcistul”, de William Petter Blatty.

10. “A dat la o parte pătura de pe pat și ochii lui, dacă pot fi numiți ochi, mă fixau.” – “Frankestein”, de Marry Shelley.

11. “Ultimul om de pe pământ stătea singur într-o camera. Atunci a auzit o bătaie în ușă.” – “Knock”, de Fredric Brown.

12. “Aveam 14 ani când am fost ucisă, în 6 decembrie 1973.” – “Tge Lovely Bones”, de Alice Sebold.

13. “A fost o plăcere să ard.” – “Fahrenheit 45”, de Ray Bradbury.

14. “Ieri, în capătul scărilor, am întâlnit un bărbat care nu era acolo. Nu era acolo din nou astăzi. Aș vrea, aș vrea să dispară.” – “Antihonish”, de William Highes Mearns.

15. “Poate că fantomele vânează mereu minți, nu locuri.” – “Heart-Shaped Box”, de Joe Hill.

16. “Lucrurile ținute ascunse ani de zile zboară libere, gata să explodeze în durere și să ne facă să facem lucruri periculoase.” – “Tăcerea mieilor”, de Thomas Harris.

17. “Nu am gură și trebuie să ţip.” – “I Have No Mouth, and I Must Scream”, de Harlan Ellison.

18. “Iată un lucru mărunt: vei muri.” – “Hoțul de cărți”, de Markus Zusak.

19. “Mama a murit azi. Sau poate ieri, nu știu, am primit o telegramă de acasă: Mama decedată. Înormântarea mâine. Al tău sincer…. Asta nu înseamnă nimic. Poate a fost ieri. – “Străinul”, de Albert Camus.

20. “Niciun organism viu nu poate continua să existe prea mult sub o realitate absolută.” – “The Haunting of Hill House”, de Shirley Jackson.

21. “Dl. Croup a început să râdă. Părea că și cum mai multe unghii zgâriau o tablă neagră.” – “Neverwhere”, de Neil Gaiman.