Când începi o carte, vrei să intri cât mai repede în poveste, dar ia-ți câteva minute să citești și nota autorului de la început. S-ar putea să găsești lucruri interesante. Vezi 10 autori care și-au făcut cititorii să râdă încă de la prima pagină.

1. “Lumea este întunecată, iar lumina este prețioasă. Vino mai aproape, dragă cititorule. Trebuie să ai încredere în mine. Îți spun o poveste.”

2. “Avertismentul autorului. Vei observa, în doar o secundă, că această carte începe, de fapt, la pagina 145. Nu intra în panică, nu este o greșeală. Nu încerca să îți ceri banii înapoi. Nu ai ratat nimic. Doar că atunci când citesc, îmi place să fiu prins în mijlocul cărții. Paginile din urmă, paginile din față…Este copleșitor să știi că mai sunt atâtea lucruri de aflat, iar tu ești doar la pagina 8.

În acest fel, poți citi cartea pentru două minute, iar dacă cineva te întreabă unde ai ajuns, poți spune: `sunt la pagina 151` – și îți iei zborul.

Simți că ai realizat ceva, iar eu primesc laude că am scris o carte groasă. Toată lumea câștigă și nu te costă nimic.”

3. “Această carte le este dedicată tinerilor care și-au luat viața, pentru că nu au putut să vadă dincolo de durerea prezentului, să vadă bucuria ce îi așteaptă în viitor. Și pentru cei care i-au iubit și încă îi mai iubesc.”

4. “Magie. Citește-ți asta. Citește în liniște. Nu iți mișca buzele, nu scoate un suntet. Ascultă-te, ascultă-te fără să auzi nimic. Ce lucru ciudat, nu?

Acum fă această parte gălăgioasă. Țipă în mintea ta. Dă totul afară. Acum, ascultă o șoaptă. O șoaptă mică.
Acum, citește următoarea replică cu cea mai bună voce a ta de om bătrân. `Bună, băiete! Orașul tău are un oficiu poștal?`. Minunat! Cine a fost? A cui voce a fost? Sigur nu a fost a ta. Cum ai făcut asta? Cum? Probabil a fost magie.”

5. “Această lucrare este fictivă. Totuși, ținând cont de numărul infinit de cuvinte, unele trebuie să fie adevărate. Iar dacă o poveste are loc într-un număr infinit de Universuri posibile și este adevărată în una, atunci trebuie să fie adevărată în toate. Așa că poate nu este atât de fictivă precum crezi.”

6. “În momente rare, vine o mică carte profundă și originală, ce apare de nicăieri, din stiloul unui povestitor anonim, iar odată ce o citești, nu te vei mai putea întoarce la ce erai înainte. Genul de carte pe care îți este teama să o împrumuți, ca nu cumva să îi simți lipsa. Genul de carte care pare că este un ecou al unei înțelepciuni antice și șoptește din timpuri uitate că viața s-ar putea să fie mai mult decât pare și mai puțin.”

7. “Cum să citești această carte? Dacă citești această propoziție, atunci ai cam înțeles. Bună treabă ! Pur și simplu continuă în această direcție.”

8. “Pentru cititorii mei minunați: îmi pare rău pentru acel moment plin de suspans. De fapt, nu prea îmi pare. Hahahaha. Dar serios, vă iubesc!”

9. “Pentru mama și tata. Sprijinul vostru și problemele psihice pe care mi le-ați provocat au făcut totul posibil.”

10. “Mulțumesc, Xanax, că ne ajuți să trecem cu bine peste acele întâlniri pline de anxietate cu editorii. Mulțumesc, Adderall, fără de care probabil încă am încerca să ne dam seama cum să facem un site.”