Dacă te uiţi în bibliotecă, nu îţi va fi greu să îţi dai seama care este genul tău literar preferat. Dacă ai toate volumele Harry Potter, de exemplu, eşti un fan al cărţilor fantasy, iar dacă Stephen King este autorul tău preferat, atunci volumele SF sunt pe gustul tău. Cărţile îţi influenţează personalitatea, aşa că află ce spun titlurile preferate despre tine.

1. Romanele clasice

Ai toate romanele clasice şi le-ai recitit de câteva ori. Jane Austen, Sylvia Plath, John Steinbeck şi Ernest Hemingway se numără printre scriitorii tău preferaţi, iar în liceu îţi plăcea să citeşti cărţile obligatorii. Îţi place să îi cunoşti bine pe oamenii din jurul tău şi nu te laşi influenţat de ce vezi la suprafaţă. Ştii să te bucuri de viaţă şi lucrurile simple sunt exact pe gustul tău.

2. Cărţile fantasy

Îţi place să citeşti despre lumi complexe şi fantastice, iar când erai mic, mitologia era subiectul tău preferat. Visezi cu ochii deschişi şi cum închei o carte, te gândeşti la următoarea aventură pe care o vei trăi. Prietenii tău sunt cei mai importanţi pentru tine şi ai face orice pentru ei. Titluri pe gustul tău găseşti aici.

3. Romanele istorice

Iubeşti ficţiunea, dar şi faptele reale. Îţi place să ştii ce urmează să se întâmple şi nu vrei să fii luat prin surprindere. Plănuieşti totul în detaliu, dar din când în când acţionezi şi spontan. La muncă, se poate spune despre tine că eşti un perfecţionist. Analizezi oamenii din jurul tău şi îţi place să le auzi poveştile.

4. Cărţile horror

Eşti o persoană curajoasă şi dependentă de adrenalină. Îţi place să îţi asumi riscuri şi să încerci mereu lucruri noi, iar prietenii tăi te adoră, pentru că pui la cale cele mai interesante activităţi. Ai un talent aparte de a spune poveşti.

5. Mystery/Thriller

Ai un talent extraordinar de a căuta indicii şi îţi dai seama de cum se va încheia o carte după primelepagini Pentru tine, viaţa este un mister şi mereu crezi că există un motiv mult mai profund pentru care se întâmplă lucrurile. Eşti o persoană tăcută, dar asta pentru că eşti preocupată mereu de rezolvat mistere. Găseşti mai multe aventuri pe gustul tău aici.

6. Cărţile non-ficţiune

Îţi plac biografiile şi cărţile care analizează fapte reale. Îţi place să asculţi şi să cunoşti mereu oameni noi. Cauţi constant mijloace prin care să evoluezi şi vrei să înveţi zilnic lucruri noi. Îţi place să faci mereu ce este corect şi consideri că există un sens în spatele tuturor acţiunilor noastre. Vei găsi cărţi pe gustul tău aici.

7. Cărţi romantice

Pentru tine, nicio carte nu merită citită, dacă nu are şi o poveste de dragoste la mijloc. Eşti o persoană pasională şi faci gesturi mari pentru cei de lângă tine. Reuşeşti să rămâi optimist în orice situaţie, chiar şi când lucrurile nu sunt deloc cum ţi le doreşti. Cărţile pe gustul tău sunt aici.

8. Science-fiction

Îţi place să citeşti despre aventuri care s-ar putea întâmpla în viitor. Nu prea îţi găseşti locul în lume şi ţi se pare că lucrurile bune urmează să se întâmple, dar nu prea ştii să te bucuri de prezent. Ai idei foarte bune, dar deseori îţi este teamă să le spui. Eşti o persoană foarte inteligentă, iar cei din jurul tău te apreciază pentru asta.