Seth Godin este considerat un guru al marketing-ului, dar cărţile sale conţin sfaturi ce pot fi aplicate în orice domeniu. Pe rafturile TheBookClub.ro găseşti trei titluri care te vor ajuta să îţi schimbi perspectiva asupra vieţii şi să ajungi mai repede acolo unde îţi doreşti. În plus, le găseşti la preţuri speciale, deoarece  în perioada 19 – 26 octombrie, CARTEA SĂTPĂMÂNII înseamnă pachetul Seth Godin cu trei titluri esenţiale pentru pasionaţii de marketing şi antreprenori:

1. Sparge tiparele. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?

2. Hopul. O cărticică din care înveți când să renunți (și când să perseverezi)

3. Triburi. Avem nevoie de tine să ne conduci

Comanda acest trio care te va ajuta sa fii un lider bun, sa iesi din zona de confort si sa te autodepasesti, la un pret special de 54 de lei + CADOU un ceai Thera Tea care sa te energizeze pentru zile de munca productive. 

buton-comanda

Descopera povestea dintre copertele fiecarei carti:

1. Sparge tiparele. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?

Ştiai că nu trebuie să aştepţi aprobarea nimănui, pentru a prelua conducerea? Dacă ai nevoie de o lecţie de motivaţie, Seth Godin este cel mai bun profesor pentru asta. În opinia lui, oricine poate face lucruri mari, indiferent de poziţia pe care o are într-o organizaţie, câtă vreme îndrăzneşte să preia frâiele. “Sparge tiparele. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?” este cel mai scurt volum scris de Seth Godin, dar cele 90 de pagini sunt pline de sfaturi care te vor face să te apuci de treabă. Poţi să te gândeşti la această carte ca la un manifest ce te va duce mai aproape de viaţa pe care ţi-o doreşti.

“Curiozitatea ne poartă spre casa bântuită pentru că emoţiile apar din lucrurile la care nu ne aşteptăm, nu din ce este sigur.”

În această carte publicată în 2011, Seth Godin nu te îndeamnă doar la acţiune, ci îţi dă şi sfaturi care să te ajute să treci la acţiune. Sper exemplu, atunci când te apuci de ceva, nu trebuie să renunţi la primul hop, ci este important să îţi duci planul până la capăt. Nu trebuie să te laşi condus, ci trebuie să îţi construieşti singur drumul. Dacă stai să îţi evaluezi viaţa, sigur îţi vei da seama că ai unele regrete sau că ai ratat unele oportunităţi.

Excelenţa înseamnă să iei iniţiativa. Oamenii sunt obişnuiţi să aleagă drumul sigur şi să nu iasă în evidenţă, de teama eşecului şi a criticilor pe care le-ar atrage. Godin te va convinge, însă, să încerci, în ciuda riscurilor, pentru că dacă nu renunţi, vei vedea o evoluţie.

Oamenii au nevoie de îndrumare. Sigur ţi s-a întâmplat să te enervezi, când ai cumpărat un produs fără instrucţiuni de folosire. Totuşi, satisfacţia cea mai mare o simţi când încerci singur să rezolvi puzzle-ul şi chiar reuşeşti să faci asta. Fii tu liderul care le arată celorlalţi cum să facă lucrurile, pentru că au nevoie de asta.

Nu aştepta ca altcineva să te aleagă. Lumea va trece pe lângă tine, aşa că nu aştepta ca cineva să se oprească şi să te invite la masa sa. Fii tu cel care ocupă un scaun, dă tonul conversaţiilor, fii un iniţiator, nu un executant.

Noi am ales doar trei idei importante din cartea lui Seth Godin, dar vei găsi o mulţime de informaţii utile.

3 motive să citeşti Sparge tiparele. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?

1. În mod normal, tuturor ne este teamă de schimbare. Seth Godin te învaţă, însă, că dacă nu faci ceva acum, vei rămâne blocat sau vei continua să aştepţi mereu ceva mai bun.

2. Nu trebuie să fii un lider, pentru a schimba ceva. Dacă observi că ceva nu funcţionează, ia măsuri, vino cu soluţii şi vei vedea că lucrurile se vor aşeza în favoarea ta.

3. Vei învăţa să îţi controlezi orgoliul. Seth Godin susţine că nu este important să îţi asumi meritele pentru reuşitele tale, ci trebuie să ai grijă ca ideea ta să fie pusă în practică şi lucrurile să iasă bine.
Poţi comanda cartea “Sparge tiparele. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?” de aici.

2. Hopul. O cărticică din care înveți când să renunți (și când să perseverezi)

Apărută în 2007, “Hopul. O cărticică din care înveți când să renunți (și când să perseverezi)” este una dintre cele mai bune cărţi scrise de Seth Godin. Într-o lume în care auzi tot mai des să nu renunţi niciodată, Godin vine cu sfaturi care să te ajute să înveţi când este momentul să te retragi. Când începi ceva nou, eşti plin de entuziasm, iar lucrurile ţi se par interesante, dar s-ar putea ca, la un moment dat, să ajungi în faţa unui obstacol. Această carte te va ajuta să îţi dai seama peste ce hopuri merită să treci şi când trebuie să te retragi.

“Renunţă la lucrurile greşite şi rămâi cu cele potrivite. Ai curaj să faci una sau alta.”

În opinia autorului, să renunţi la momentul potrivit este esenţial, pentru a deveni un om de succes. Societatea îi răsplăteşte pe oamenii excepţionali, aşa că este imprortant să îţi dai seama la ce eşti foarte bun şi să nu mai investi timp şi energie acolo unde eşti mediocru.

“Renunţarea strategică este modul ideal prin care eviţi eşecul.”

“Momentul potrivit să cauţi un job nou este atunci când nu ai nevoie de unul. Momentul potrivit să îţi schimbi locul de muncă este înainte să începi să te simţi confortabil. Pleacă. Fă o schimbare. Provoacă-te. Obţine-ţi o mărire sau o promovare. Datorezi asta carierei şi aptitudinilor tale.”

De reţinut!

Toată lumea renunţă, însă este important ca atunci când o faci, să investeşti timpul câşigat pentru a te perfecţiona în activitatea la care eşti cel mai bun.

Este important să fii cel mai bun la ceva! Aşa poţi fi sigur că vei primi apreciere, dar şi un venit care te va ajuta să trăieşti viaţa pe care o doreşti.

Există trei etape prin care trebuie să treci, atunci când vrei să devii cel mai bun în ceva. Primul este cel în care înveţi lucruri noi, al doilea îl reprezintă experienţa şi evoluţia continută, iar perioada dintre cele două se numeşte, în optinia lui Godin, un hop. În acest moment, munceşti mult, dar nu simţi că stăpâneşti foarte bine domeniul.

În unele momente, s-ar putea să nu reuşeşti să treci de acest hop. De exemplu, dacă ai un loc de muncă unde nu există posibilităţi de promovare, ai ajuns într-un punct mort şi trebuie să faci o schimbare.
Dacă ceva merită făcut, va avea şi un hop. Orice job care îţi place, orice afacere de succes va avea şi un hop.
Să nu îţi fie teamă să renunţi. Oamenii nu o fac din multe motive, iar orgoliul este unul dintre ele.

3 motive să citeşti Hopul. O cărticică din care înveți când să renunți (și când să perseverezi)

1. Cartea lui Seth Godin te va ajuta să vezi în orice obstacol o oportunitate să faci ceva extraordinar. Ideile sale te vor convinge că şi tu poţi face lucruri mari, dacă ai destulă voinţă.

2. Vei învăţa că, dacă nu eşti foarte bun în ce faci, probabil eşti foarte bun la altceva şi este important să cauţi acel ceva. Există doar două posibilită
i: să renunţi sau să fii excepţional.

3. Îţi va fi mult mai uşor să decizi când trebuie să te retragi dintr-o situaţie. Tot ce trebuie să faci este să te gândeşti dacă merită să simţi durerea cauzată de hot pentru beneficiile pe care ţi le va aduce finalul acţiunilor tale.

Poţi comanda cartea de aici.

3. Triburi. Avem nevoie de tine să ne conduci


“Triburi. Avem nevoie de tine să ne conduci” este una dintre acele cărţi care te va convinge să ieşi în faţă. Apărută în 2008, are ca idee principală faptul că oamenii au nevoie de cineva care să preia conducerea şi să facă o schimbare. Cele aproximativ 160 de pagini conţin numeroase poveşti scurte ale unor oameni despre care probabil nu ai auzit, însă care au luat decizia de a-i conduce pe cei care aveau aceleaşi pasiuni şi interese ca ei. Ideile principale:

Pentru prima dată, toţi cei care fac parte dintr-o organizaţie pot ajunge lideri. În zilele noastre, firmele au o structură care îi avantajează pe angajaţi şi îi încurajează să schimbe lucrurile, indiferent de poziţia lor. Piaţa îi răsplăteşte pe cei care au curajul să iasă în evidenţă şi să realizeze produse remarcabile. Iar cel mai important este faptul că întotdeauna există un trib de clienţi, de angajaţi, de investitori sau de pasionaţi care abia aşteaptă să îi conectezi şi să îi conduci pe drumul pe care vor să pornească.

În opinia lui Godin, sunt cinci principii de la care nu trebuie să te abaţi, dacă vrei să fii un lider adevărat:

1. Transparenţa este singura ta opţiune.
2. Acţiunile tale trebuie să fie mai mari decât tine.
3. Ai nevoie de acţiuni care cresc, care evoluează.
4. Exlude-i pe cei mai slabi.
5. A-i pune la pământ pe ceilalţi nu va fi niciodată la fel de eficient ca a-i ridica şi a-i ajuta să crească.

“Aptitudinile şi atitudinea sunt esenţiale, autoritatea nu. De fapt, autoritatea îţi poate pune piedici.”

3 motive să citeşti Triburi. Avem nevoie de tine să ne conduci

1. Cartea te va încuraja să preiei iniţiativa şi să fii un lider pentru cei din jurul tău.
2. Vei înţelege că ai toate tool-urile de care ai nevoie, pentru a-ţi schimba viaţa şi a fi un conducător.
3. Vei afla ce trebuie să faci, pentru a construi o comunitate.

Poţi comanda cartea de aici.