Prima pagină » #CarteaSaptamanii: Copilul din cărţi, de Oliver Jeffers şi Sam Winston
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

#CarteaSaptamanii: Copilul din cărţi, de Oliver Jeffers şi Sam Winston

“O colaborare minunată dintre doi artişti talentaţi”. Aşa descrie  New York Times volumul “Copilul din cărţi”, scris de Oliver Jeffers şi Sam Winston. Este o carte pentru copii pe care o pot citi fără probleme şi adulţii, pentru că aduce un omagiu imaginaţiei şi puterii sale extraordinare. Iar ilustraţiile minunate ale lui Jeffers te vor purta într-o călătorie de care oricine are nevoie, indiferent de vârstă.

Copilul din cărţi“, CARTEA SĂPTĂMANII din perioada 5 – 12 octombrie in Clubul de Carte, vine cu un pret special și cadou un ceai Thera Tea pentru lecturi relaxante. publicată de Editura Pandora în România, te va face să regăseşti magia copilăriei.

“Sunt un copil din cărţi, vin dintr-o lume a poveştilor”, spune fetiţa fără nume, care pluteşte în derivă pe o mare de cuvinte din romane clasice. În drumul său, ajunge la casa unui băieţel, pe care încearcă să îl convingă să o urmeze în această aventură. Luând urma unor cuvinte din “Alice în ţara minunilor”, cei doi pătrund într-o lume fantastică, cu păduri de basm şi munţi magici.

Cea mai importantă lecţie din roman nu este utilă doar pentru copii, ci şi pentru adulţi. Fetiţa îl învaţă pe băieţel că nu trebuie să călătoreşti în toată lumea, ca să ai parte de momente interesante, ci poţi trăi experienţe fabuloase exact de unde eşti, cu ajutorul cărţilor, instrumentele ideale pentru a-ţi elibera imaginaţia.

Ilustraţiile însoţesc texte din alte poveşti celebre pentru copii, precum Pinocchio, Rapunzel sau Piraţii Paradisului, astfel că poţi spune că cei doi autori au adus într-un singur loc cele mai frumoase titluri pentru copii.

“O meditaţie inovatoare despre puterea de a spune poveşti. O fetită fără nume, care îşi spune copilul din cărţi, spune povestea în versuri hipnotizante. Unii, spune ea, au uitat cât de importante sunt poveştile, dar găseşte un băieţel şi îi face cunoştinţă cu lumea ei…”, descriu cartea cei de la School Library Journal.

“Aceasta este lumea noastră- am făcut-o din poveşti”, este ideea principală a acestei cărţi minunate. Copilul din tine îţi va mulţumi, pentru că l-ai purtat într-o astfel de călătorie.

Cine sunt Oliver Jeffers şi Sam Winston

Oliver Jeffers este un grafician şi scriitor de origine irlandeză, care acum îşi desfăşoară activitatea în Brooklyn. Criticii îl consideră un artist complex şi versatil, iar lucrările sale sunt expuse în numeroase oraşe, printre care se numără şi National Portrait Gallery din Londra, Muzeul din Brooklyn şi Gestalten Space din Berlin. A vândut peste 10 milioane de cărţi ilustrate, iar cele mai cunoscute titluri ale sale sunt “Cum să prinzi o stea”, “Elanul ăsta e al meu”sau “Incredibilul băieţel mâncător de cărţi”. Cartea sa, “Pierdut şi găsit”, a fost transformată într-un scurt film de animaţie, care a primit peste 16 premii, inclusiv unul BAFTA pentru cea mai bună animaţie scurtă.

Sursa foto: Facebook.

Sam Winston este un artist contemporan, iar “Copilul din cărţi” este prima sa carte ilustrată. În primele şase luni de la publicare, aceasta a fost tradusă în 17 limbi şi s-a aflat pe lisa de best-seller de la New York Times.
Lucrările lui sunt expuse în muzee din toată lumea, precum Tate Britain din Anglia, The Library of Congress din Washington şi Muzeul de Artă Modernă din New York. Acum locuieşte în Londra.

3 motive să citeşti “Copilul din cărţi”

1. Te va ajuta să îţi dezvolţi imaginaţia. Cartea te va purta prin locuri magice, aşa că te vei rupe de realitate şi vei îndrăzni să visezi cum treci prin castele bântuite şi păduri cu zâne.

2. Te vei întoarce în copilărie. Cartea îţi va readuce în atenţie personaje celebre ale copilăriei tale şi îţi vei reaminti cât de frumoasă a fost acea perioadă.

3. Îţi vei da seama cât de puternice sunt cărţile. Indiferent dacă eşti sau nu un cititor adevărat, “Copilul din cărţi” îţi va reaminti de ce este importantă lectura şi cum te ajută să evadezi.

Volumul lui Oliver Jeffers şi Sam Winston poate fi cumpărată de aici.

Lectură frumoasă!

By | 2020-02-09T16:44:45+00:00 octombrie 4th, 2018|Book Reviews|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.