Să fii părinte nu este o treabă ușoară. Și, cu siguranță, nu există perfecțiune în această “meserie”. Există însă moduri în care putem ajunge să fim ceea ce copiii noștri au nevoie, pentru a de bucura de copilărie și a deveni adulți fericiți, încrezători și responsabili.

Ce face un parinte grozav este CARTEA SAPTAMANII pentru perioada 5 – 12 octombrie, vine la pachet cu un preț redus și o cafea BRISTOT cadou și ne ajută, prin cunoștințele și vasta experiență profesională a autoarei. Dr. Erica Reischer, să descoperim ce înseamnă, defapt, să fim părinți minunați și să înțelegem mai bine cine suntem noi și cine sunt cei mici în ecuația frumoasă dar complexă a unei familii.

Erica Reischer, Ph.D, este un nume de referință în parenting – psiholog, autor de bestsellers, speaker și trainer pentru părinți. Opera sa a fost prezentată în zeci de publicații din SUA și Europa, ca Real Simple,  Times Magazine, Parents Magazine, Ziua Femeii, Washington Post, Chicago Tribune, GreatSchools, Yahoo Parenting, KQED Public Radio, Parenting.com și multe altele.

Cartea sa de față este unul dintre cele mai bune vândute ghiduri de parenting din lume – “Ce face un părinte grozav: 75 de strategii verificate pentru a crește copii fantastici“, care a fost tradus în 16 limbi.

Dr. Reischer a obținut un doctorat de la Universitatea din Chicago în Psihologie și Dezvoltare Umană și este absolventă Magna cum Laude a Universității Princeton. Fost consultant la McKinsey & Company, ea este astăzi Board Member al organizației Happy Healthy Kid și ține cursuri în școli și la UCSF Benioff Children’s Hospital, Habitot Children’s Museum sau Universitatea California.

Cartea Saptamanii ne arata ca ceea ce vom numi un partinte grozav considera ca parentingul este o abilitate care se invata. Un parinte grozav isi lasa copilul sa greseasca si sa se confrunte cu esecul. Un parinte grozav evita frazele toxice si spune rareori “Esti tare destept!”, preferand sa aprecieze punctual efortul si reusita celui mic. Un parinte grozav este consecvent, isi explica deciziile, dar da si “amenzi” cand e cazul. Un parinte grozav foloseste “atingerea pozitiva” si cultiva inteligenta emotionala. Si, mai presus de toate, un parinte grozav stie ca nu va fi niciodata perfect. Asa suna cateva dintre cele 75 de reguli de aur alcatuite clar si cu numeroase exemple de catre Erica Reischer, doctor in psihologia dezvoltarii umane al Universitatii din Chicago. Bazat pe studii recente din psihologia copilului, ghidul de fata prezinta strategiile-cheie de care un parinte are nevoie pentru a schimba comportamentul celor mici, pentru a crea niste legaturi stranse in cadrul familiei si pentru a-si sprijini copiii sa devina niste adulti responsabili, empatici si fericiti.

Trei motive să citești “Ce face un părinte grozav” de Erica Reischer:

  1. Pentru că parintii sunt modelele de baza pentru copii. Fiecare cuvant, miscare si actiune pe care o facem au un efect asupra lor. Iar felul în care ne descoperim și formăm ca părinți lasă urme adânci în mintea și sulfetul celor mici.
  2. Pentru că nimeni nu s-a născut invățat și cu siguranță nimeni nu s-a născut cu toate abilitățile de a fi părinte. Fiecare copil este unic, fiecare familie are trăsăturile sale, și o colecție sănătoasă de 75 de sfaturi practice și simple te vor ajuta să navighezi cu succes prin drumul vostru împreună.
  3. Pentru că, uneori, a fi parinte inseamna sa stii cum sa iubești. Uneori, iubirea inseamna disciplină, alteori umor și distracție, alteori răbdare și ascultare. Iar cartea Ericăi Reischer ne arată cum să pendulăm cu dibăcie între acestea.

Lectură plăcută și cu folos!