După primele luni, 2021 pare încă un an în care vom petrece cea mai mare perioadă acasă. Deși această situație nu este ideală, poți privi partea bună: vei avea mai mult timp pentru citit. Anul acesta vine cu multe apariții literare interesante, din toate genurile. Descoperă nouă cărți pentru femei care te vor ține trează noaptea, te vor inspira și te vor ajuta să scapi de realitate.

1. „Your Fully Charged Life: A Radically Simple Approach to Having Endless Energy and Filling Every Day with Yay”, de Meaghan B. Murphy

Meghan B. Murphy este jurnalistă, iar aceasta este prima sa carte publicată. Vei găsi aici multe sfaturi bazate pe dovezi științifice despre relații, familie și carieră, toate scrise într-un stil autentic și amuzant. Murphy vine cu un set de acțiuni aplicate, ce te vor ajuta să îți începi ziua bine și să ai energie.

2. „The push”, de Ashley Audrain

Acest thriller psihologic are în centrul atenției legătura dintre o mamă și fiica sa care evoluează neașteptat. Înainte ca Blythe să nască, se gândește că va avea o relație extraordinară cu fiica sa. Odată cu venirea pe lume a lui Violet, însă, își dă seama că nimic nu este așa cum și-a imaginat. Dar oare totul este doar în mintea ei sau chiar este ceva în neregulă cu Violet? Pregătește-te sp fii surprinsă după fiecare pagină.

3. „Better luck next time”, de Julia Claiborne Johnson

La finalul anilor 30, femeile pleacă in Nevada pentru a divorța repede si fără bătăi de cap. Există, însă, un dezavantaj: trebuie să locuiască acolo șase săptămâni, pentru a deveni rezidente, înainte de a se despărți oficial de jumătatea lor. Multe dintre acestea ajung la ferma unui bărbat ddin zonă, un „Gary Grant în cizme de cowboy”, care crede că știe tot ce trebuie despre femei. Două dintre acestea îi fac, însă, să se îndoiască de asta. O carte interesantă, amuzantă și imprevizibilă, ce te va ține prinsă până la ultima pagină.

4. „A crooked tree”, de Una Mannion

Când Libby, o mamă singură de 15 ani, îi cere lui Ellen, sora sa de 12 ani, să coboare din mașină și să meargă pe jos acasă, declanșează un lanț de evenimente îngrozitoare. Vara care urmează nu numai că zdruncină inocența fetelor, dar ne arată că un singur moment poate schimba totul.

5. „Let me tell you what I mean”, de Joan Didion

Joan Didion este una dintre cele mai cunoscute scriitoare, iar opera sa merită toată atenția. În această carte, autoarea acoperă o paletă largă de subiecte, de la Nancy Reagan, la o reunine la Las Vegas a veteranilor de război, lipsa ei de încredere și scris.

6. „Good Apple: Tales of a Southern Evangelical in New York”, de Elizabeth Passarella

Indiferent că ești o persoană religioasă sau nu, această poveste frumoasă despre o fată din sud, care ajunge în New York, te va relaxa cu siguranță. Volumul abordează deschis diferența dintre o persoană în viața reală și ce postează prin filtrele de pe Instagram. Întâmplările prin care va trece fata din sud te vor face să dai constant din cap a dezaprobare, dar îți vor aduce și zâmbetul pe buze.

7. „One of the good ones”, de Maika Moulite și Maritza Moulite

Când Kezi, o adolescentă activistă, moare în circumstanțe misterioase, după ce participă la un protest despre nedreptate socială, familia ei este șocată. După ce se obișnuiește cu durerea, Happi, sora sa, trebuie să își dea seama cum ar trebui să reacționeze la cum presa decide cine merită plâns și cine nu. O carte extraordinară, pe care vei vrea să le-o recomanzi tuturor.

8. „Girl A”, de Abigail Dean

Lex sau Fata A scapă dintr-o casă a ororilor, unde parinții săi au supus-o unor chinuri greu de imaginat. Promite să nu se mai întoarcă niciodată acolo, însă când mama ei moare în închisoare și le lasă casa copiilor săi, Fata A este cea care trebuie să își găsească frații și să decidă ce să facă cu locuința. O poveste șocantă și fermecătoare despre familie, dragoste și natura umană, care îți va rămâne multă vreme în minte.

9. „The removed”, de Brandon Hobson

Ray-Ray este ucis într-un schimb de focuri cu politia, iar familia lui este distrusă. Mama lui, Maria, are grijă de soțul ei, Edgar, care suferă de demență, în timp ce fratele acesteia se luptă cu dependența de droguri, iar sora lor nu este adaptată la realitate. În apropierea aniversării morții lui Ray-Ray, Maria și Edgar decid să ia în griija lor un copil care ar putea să le mai aline suferința. Rămâne, însă, să descoperi dacă planul lor va decurge cum s-au așteptat.