Nimeni nu are dreptul să îți spună cum ar trebui să arăți, iar dacă nu crezi asta, descoperă nouă cărți despre pozitivitatea corpului care te vor învață să îți apreciezi orice imperfecțiune.

1. “You Have the Right to Remain Făt”, de Virgie Tovar

Virgie Tovar s-a luptat 20 de ani cu dietele și sentimentul de vinovăție, dar după atâta vreme, și-a permis să schimbe lucrurile și să îi ajute și pe alții să facă asta. Tovar vrea o lume în care fiecare corp este privit la fel, iar mâncarea nu este un motiv de judecată. Teama de îngrășare, moda sunt printre subiectele abordate în carte, cu scopul de a-i face pe oamenii plinuți să nu se mai îngrijoreze și să se bucure de viață.

2. “Shrill: Notes from a Loud Woman”, de Lindy West

Lindy West a scris o carte de memorii amuzantă și foarte sinceră. De la copilul timid, care încercă să își ascundă corpul, la războiul pe care l-a dus cu comedianții care fac glume despre viol, West le-a dezvăluit pe toate. Scopul ei este să îi convingă și pe alții că oamenii grași sunt valoroși. Vulnerabilă și fermecătoare, Shrill își învață cititorii să devină conștienți de ei și să se aprecieze.

3. “Things No One Will Tell Făt Girls: A Handbook for Unapologetic Living”, de Jes Baker

Jes Baker vrea ca femeile să fie mândre de corpurile lor și să lupte împotriva celor care încearcă să le facă să se simță prost. Vrea, de asemenea, să schimbe percepția lumii asupra femeilor plinuțe, pentru a le ajuta să aibă o sănătate psihică bună. Experiențele personale și studiile folosite în carte te vor ajuta să ignori prejudecățile și să îți iubești corpul.

4. “Body Kindness: Transform Your Health from the Inside Out – and Never Say Diet Again”, de Rebecca Scritchfield, RDN

Această carte te învață să trăiești o viață mai fericită și mai sănătoasă prin compasiune, dragoste și atenție la minte și corp. Bazată pe principii precum ce faci, cum te simți, cine ești și unde este locul tău, volumul te ajută să identifici ce îți dorești cu adevărat. O carte anti-dietă, ce îți va aduce mai multă bucurie și mai mult sens în viața ta.

5. “The F*ck It Diet: Eating Should Be Easy”, de Caroline Dooner

Cultura dietelor are multe defecte și probleme, însă mulți oameni continuă să țină constant regim. Caroline Dooner încearcă să arate o altă cale spre o sănătate psihică și fizică mai bună, precum și spre relații mai sănătoase cu alimentele. Dacă înveți să îți asculți corpul și să fii atent la indiciile pe care ți le dă, vei avea o legătură mai sănătoasă cu mâncarea și te vei simți mai bine în pielea ta.

6. “Everything’s Trash, But It’s Okay”, de Phoebe Robinson

Cartea scrisă de Phoebe Robinson este o chemare la arme! Autoarea se luptă cu statutul ei de femeie cu gândire politică, dar și cu schimbarea constantă a mărimii blugilor. Volumul oferă o perspectivă sinceră asupra unei generații căreia i-a fost tras de prea multe ori pământul de sub picioare.

7. “Daring Greatly”, de Brene Brown

Brene Brown explică, în cartea sa, cum vulnerabilitatea este atât cauza problemelor emoționale dificile, precum teama, durerea și dezamăgirea, dar și locul în care se nasc dragostea, ideea de apartenență, bucuria, empatia, inovația și creativitatea. “Când nu ne mai permitem să fim vulnerabili, ne distanțăm de experiențele care ne aduc un scop și un sens în viață”.

8. “It Was Me All Along”. De Andie Mitchell

Dacă vrei o lectură caldă și sinceră despre lupta cu kilogramele în plus ale unei tinere bloggerite, atunci acest volum este exact ce cauți. Andie Mitchell și-a început cariera cu un blog de rețete, dar dependența de mâncare a făcut-o să treacă prin multe momente grele și să ducă multe lupte de acceptare.

9. “Look at me”, de Jennifer Egan

Charlotte Swenson este un model în plină ascensiune, când suferă un accident de mașină. Fața ei este atât de distrusă, încât sunt folosite zeci de șuruburi de titan pentru a o repara. Revine în New York, dar acum este doar o necunoscută. Jennifer Egan spune povestea lui Charlotte într-un mod care te va pune pe gânduri și te va ajuta să apreciezi mai mult lucrurile pe care le ai.