Scriitorii trăiesc prin opera lor, iar dacă o carte este destul de bună, atunci autorul are parte de admirația tuturor. Nimeni nu se mai gândește la ce fel de om era cel care a scris-o, dar în cele din urmă, un biograf scoate la iveală și secretele întunecate ale geniilor. Află care sunt artiștii care aveau un talent uriaș, dar o personalitate îngrozitoare.

1. Hunter S. Thompson

Hunter S. Thompson a avut parte de admirația unui rock star, atât pentru opera sa, cât și pentru stilul de viață pe care îl ducea. Consuma droguri, stătea în compania unor oameni îndoielnici și deși pare o personalitate interesantă, nu ți-ai fi dorit să îl ai ca prieten. Bill Murray susține că scriitorul l-a legat de un scaun, l-a aruncat într-o piscină și aproape l-a lăsat să se înece. Murray nu este singurul actor care a avut de suferit din cauza scriitorului. Și Jack Nicholson a povestit că la una dintre aniversările sale, Thompson a tras mai multe focuri de armă în aer, în spirit de glumă. Nimeni nu a mai crezut, însă, că Thompson este amuzant când o femeie l-a acuzat de hărțuire sexuală, în 1990. Deși victima a renunțat la proces, imaginea autorului a fost serios afectată.

2. George Orwell

George Orwell era un socialist convins, dar în ciuda afinităților sale politice de stânga, scriitorul ura Uniunea Sovietică. Chiar dacă era împotriva totalitarismului și a dictorilor, Orwell nu a avut nicio problemă să își toarne colegii scriitori la o agenție puternică de spinoaj. În 1940, autorul a lucrat ca spion pentru Marea Britanie, timp în care a alcătuit o listă de oameni influenți, pe care el îi suspecta de colaborare cu rușii. Mișcarea nu a fost deloc una demnă de laudă, mai ales din partea unui scriitor care a criticat constant ideea de Big Brother și de control al maselor. În plus, mulți au ajuns pe lista lui Orwell doar pentru că erau negri, evrei sau homosexuali.

3. Anne Perry

Anne Perry a fost o scriitoare de romane polițiste, iar ca sursă de inspirație a folosit chiar viața ei. La vârsta de 15 ani, și-a ucis mama, după ce a bătut-o cu o cărămidă. A făcut câțiva ani de închisoare, după care și-a folosit experiența pentru a scrie.

4. J. D. Salinger

Romanele lui J. D. Salinger conțin multe fapte îndoielnice din punct de vedere moral, dar nici viața lui nu a fost mai dreaptă. Acesta a fost acuzat că a violat mai multe adolescente și că deseori își înșela soția cu minore.

5. William Golding

Acuzații de viol i s-au adus și scriitorului William Golding. Autorul romanului „Împăratul muștelor” ar fi încercat, inițial, să violeze o adolescentă de 15 ani, iar doi ani mai târziu, a și reușit să facă asta. Nu a fost judecat niciodată pentru fapta sa.

6. Charles Dickens

Charles Dickens are o operă remarcabilă, dar puține lucruri bune se spun despre personalitatea sa. Biografii au dezvăluit că acesta își bătea soția și chiar a înșelat-o de nenumărate ori. În cele din urmă, a divorțat de ea și a umilit-o deseori în romanele sale. A fost, practic, prima persoană care a scris în spațiul public despre cât de „nebună” era fosta.

7. Aristotel

Aristotel este considerat unul dintre cei mai mari filosifi care au existat vreodată. Egalitatea, dreptatea și tratarea oamenilor cu respect se numără printre principiile sale, dar acestea se aplică doar în cazul bărbaților, în opinia sa. Autorul credea că femeile era mai aproape de animale, decât de oameni și foloseau spațiul degeaba.

8. Maria Carolina Geel

Maria Geel a fost o scriitoare celebră din Chile, populară la începutul anilor 1900. Opera sa nu este singura care a făcut-o celebră. Și-a omorât iubitul cu mai multe focuri de armă. Cea mai cunoscută carte a sa a fost scrisă în timpul petrecut în închisoare.