Unul dintre cei mai cunoscuţi autori ai tuturor timpurilor, Stephen King a scris numeroase romane pline de supranatural si suspans şi a inspirat o mulţime de filme şi seriale. Preşedintele Obama i-a oferit Medalia Naţională pentru Arte, spunând, în cadrul ceremoniei, că “unul dintre cei mai populari şi prolifici scriitori ai timpurilor noatre, Dl. King combină talentul său remarcabil de povestitor cu analiza ascuţită a naturii umane”. Dincolo de talentul său incontestabil se află, însă, multe informaţii interesante despre scriitor pe care sigur nu le ştii.

1. El şi soţia sa deţin un radio

Stephen şi Tabitha King sunt proprietarii Radio Zone, o companie audio ce deţine trei posturi de radio în Maine. Unul dintre ele, WKIT, este dedicat muzicii rock şi mai este cunoscut sub numele de “Staţia de rock a lui Stephen King”.

2. Este un fan înrăit al echipei de baseball “Red Sox”

Nu numai că a scris o carte despre echipă – “Fata care l-a iubit pe Tom Gordon”, dar a avut şi o scurtă apariţie în filmul “Fever Pitch”, în care a interpretat un fan al echipei. A fost el însuşi şi apare aruncând prima minge ăn cadrul unui meci..

3. A fost lovit de o maşină, apoi a cumpărat acea maşină

În 1999, King a fost lovit de un camion în apropierea locuinţei sale din Maine. Accidentul l-a lăsat cu un plămân nefuncţional şi multiple fracturi de şold şi picior, precum şi cu o rană la cap. După acel moment, King şi avocatul său au cumpărat autoturismul cu 1500 de dolari, iar scriitorul a anunţat: “Da, am cumpărat camionul şi voi lua un baros şi îl voi distruge”.

4. În copilărie, prietenul său a fost ucis de un tren

Creierul lui King are capacitatea extraordinară de a crea poveşti înfricoşătoare, dar a trecut prin momente grele şi în copilărie. Pe lângă accidentul menţionat anterior, în copilăria sa, cel mai bun prieten a fost ucis de tren, o întâmplare amintită în nuvela “Cadavrul”. Deşi ar părea uşor de crezut că momentul i-a influenţat opera, autorul nu îşi aminteşte deloc incidentul şi ştie doar ce i-au povestit apropiaţii.

5. A scris un musical cu John Mellencamp

King, John Mellencamp şi T Bone Burnett au colaborat pentru musical-ul “Ghost Brothers of Darkland County”, care a apărut în 2012. Povestea are la bază o casă bântuită din Indiana pe care a cumpărat-o Mellencamp. Legenda spune că trei fraţi se jucau în pădure, când unul dintre ei a fost împuşcat. Ceilalţi doi fraţi, speriaţi, l-au pus într-o maşină şi au pornit după ajutor, însă pe drum au intrat într-un copac şi au fost ucişi. Acum, cei trei ar bântui pădurea din apropierea casei lui Mellencamp.

6. A avut o formaţie cu alţi scriitori cunoscuţi

King a cântat la chitară într-o formaţie compusă din alţi scriitori, numită The Rock Bottom Remainders. Din 1992 până în 2012, trupa pleca în turneu o dată pe an. Amy Tan, Dave Barry, Mitch Albom, Barbara Kingsolver, Matt Groening şi Ridley Pearson sunt doar câţiva dintre ceilalţi scriitori care făceau parte din formaţie.

7. A avut probleme cu alcoolul şi drogurile

În anii 80, King s-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri. “Abia îmi amintesc să fi scris romanul Cujo. Nu spun asta cu mândrie sau ruşine, ci cu un sentiment vag de amărăciune şi pierdere. Îmi place acea carte. Mi-as fi dorit să îmi amintesc fragmentele bune pe care le-am scris”.

Familia sa a organizat o intervenţie şi l-au convins să ceară ajutorul.

8. Suferă de triskaidekaphobia

Triskaidekaphobia este teama exagerată de numărul 13. “Numărul 13 îşi plimbă mereu degetul rece pe coloana mea. Când scriu, nu mă opresc niciodată dacă am ajuns la pagina 13 sau multiplu de 13. Voi continua până când ajung la un număr sigur”.