Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun, așa că este un moment bun să pregătești lista de cadouri. Descoperă opt titluri care vor fi pe gustul tuturor.

1. “The Biscuit”, de Lizzie Collingham

Dacă vrei o carte care să-ți dea o stare de bine, în aceste vremuri grele, volumul scris de Lizzie Collingham este alegerea perfectă. Englezii sunt cei mai mari consumatori de biscuiți, dar această gustare nu reprezintă doar o completare plăcuta a ceaiului, ci are și o componentă emoțională, trezind amintiri plăcute din copilărie. Collingham dezvoltă istoria biscuiților, începând cu Imperiul Roman, când biscuiții erau un simbol al sărăciei, continuând cu Evul Mediu, când brutarii au început să adauge zahăr în compoziție, și ajungând în zilele noastre, când britanicii au început să experimenteze și să facă rețete inedite de biscuiți. Ilustrațiile din carte și povestea biscuiților sunt lectura perfectă de Crăciun.

2. “Be more Keanu”, de James King

Cum ar arata lumea dacă fiecare dintre noi s-ar comporta precum Keanu Reeves? James King, critic de film și fan al actorului dezvăluie ce îl face special pe Keanu într-o carte amuzantă și spirituală, ce conține și ilustrații. Pe lângă faptele bune făcute de Keanu Reeves, autorul îți dă și câteva trucuri care te vor ajuta să te porți precum vedeta. O rezoluție numai bună pentru Anul Nou, nu-i așa?

3. “Christmas Angels”, de Rowan Dobson

După ce 11 luni au fost abandonați printre ornamentele de Crăciun, îngerii ce se pun în vârful bradului revin în atenție. Există numeroase modele de Îngeri de Crăciun, iar Rowan Dobson prezintă o colecție de astfel de ornamente, precum și povești personale pentru fiecare model.

4. “Pământul Făgăduinței”, de Barack Obama

Una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an ar fi un cadou perfect pentru Crăciun. Primul volum de memorii scris de fostul președinte american Barack Obama dezvăluie anii săi de activism politic, precum și experiența din timpul alegerilor prezidențiale din 2008. O lectură frumoasă și puternică despre democrație și politică, care te va ajuta să înțelegi mai bine vremurile în care trăim.

5. “This time next year”, de Sophie Cousens

Criticii consideră romanul scris de Sophie Cousens una dintre cele mai frumoase povești de dragoste scrise în ultima vreme. Quinn și Minnie au fost amândoi născuți în noaptea dintre ani, la un minut distanță, în același spital. Viețile lor încep împreună, dar devin cât se poate de diferite. 30 de ani mai târziu, cei doi se întâlnesc în același loc, chiar de ziua lor de naștere. Oare soarta joacă un rol în această poveste? O lectură perfectă pentru Crăciun, pe placul oricărui amator de romantism.

6. “Christmas Shopaholic”, de Sophie Kinsella

Dacă ai un prieten pasionat de “Confesiunile unei shopaholice”, atunci Becky Bloomwood de Crăciun îi va face sărbătorile și mai frumoase. Urmărește-o pe eroină încercând să pregătească o zi perfectă pentru toată familia. Vei avea parte de pulovere caraghioase, apariții surpriză din partea unor foști iubiți și tot felul de situații interesante. Această carte nu vă fi doar un cadou frumos, ci și o experiență ce va schimba orice stare de spirit.

7. “Glass town”, de Isabel Greenberg

Înainte de a-l inventa pe Heathcliff sau dl. Rochester, Wildfell Hall sau Wuthering Heights, surorile Bronte au avut lumea imaginară din Glass Town. Isabel Greenberg combină, în romanul său, istoria cu ficțiunea, prezentând copilăria surorilor, analizând relația dintre creatori și creație. Dacă ai fani ai surorilor Bronte printre prieteni, acesta este cadoul perfect.

8. “Christmas with the Variety Girls”, de Tracy Baines

Crăciunul este momentul ideal pentru reuniuni neașteptate și drame familiale. Frances a visat toată viața ei să devină dansatoare, dar în momentul în care a izbucnit războiul, iar teatrele s-au închis, a renunțat la visul său. Pe lângă această dorință, are un alt secret legat de nepoata sa, cu care are o relație extrem de apropiată. Când fostul ei iubit revine în oraș, Frances devine îngrijorată că secretul ei s-ar putea afla, intrebându-se dacă nu cumva Crăciunul este un moment potrivit pentru asta. Pregătește-te de o lectură care te va tine ocupat de aceste sărbători.