De la ură la iubire este, uneori, un singur pas, iar aceste cupluri literare o demonstrează. Descoperă opt personaje care nu au mai putut trăi unul fără altul, după ce multă vreme s-au urât.

1. “Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen

Puține replici sunt mai savuroase decât cele dintre Elizabeth Bennet și Fitzwilliam Darcy, în perioada în care nu se suportau. Când ea l-a cunoscut pe el, îl credea un arogant, iar el încerca din greu să nu se lasă cucerit de fizicul ei. Dar această relație s-a transformat, treptat, în una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste scrise vreodată.

2. “The hating game”, de Sally Thorne

Publicată în 2016, această carte a ajuns rapid pe lista femeilor care devorează povești de dragoste. Joshua Templeman este un tânăr emotiv, iar Lucy Hutton, o femeie adorabilă, dar ușor nevrotică. Povestea începe cu ei doi, facându-și zile negre la muncă, dar când devine evident că Joshua se îndrăgostește, lectura devine cu adevărat satisfăcătoare.

3. “Urgia și zorile”, de Renée Ahdieh

Dacă nu ai citit încă această serie, atunci trece-o cât mai repede pe lista de lectură. Inspirat de povestea “O mie și una de nopți”, romanul îl are în centrul atenției pe Khalid, un conducător cu sânge rece, care își ia zilnic o mireasă nouă, pe care o ucide a doua zi. Shahrzad se căsătorește cu Khalid pentru a răzbuna moartea celei mai bune prietene ale sale, dar lucrurile se complică, atunci când se îndrăgostește de el. Nu vei putea lăsa această carte din mână până nu vei ajunge la ultima pagina.

4. “Captive prince”, de C. S. Pacat

Damen este prințul moștenitor al coroanei din Akielos, dar fratele său nu îl lasă să își intre în drepturi și îl trimite ca sclav tarii rivale. Ajuns în Vere, unde conduce Printul Laurent, Damen îl ucide pe fratele acestuia. Dialogurile acide dintre cei doi, tensiunea dintre ei, dar și subiectele politice te vor tine cu sufletul la gură până la ultima pagină.

5. “O soție potrivită pentru un marchiz”, de Sarah Maclean

O eroină isteață și amuzantă cucerește orice public, dar când aceasta este personaj istoric, chiar nu ai cum să îi reziști. Lady Penelope nu mai vrea să trăiască într-o societate patriarhală și nu vrea să se căsătorească, așa cum îi spune toată lumea să o facă. Michael, prietenul ei din copilărie, devine o acritură, în momentul în care pierde tot, și își propune să își recâștige locul în societate căsătorindu-se cu Penelope. La început, Michael este un personaj greu de tolerat, dar cu timpul îl descoperi vulnerabil și îndrăgostit, așa că povestea îți va placea cu siguranță.

6. “One plus One”, de Jojo Moyes

Nu vei avea nevoie de mai mult de două zile să citești această carte adorabilă, scrisă de Jojo Moyes. Autoarea aduce la viață doi oameni care trăiesc în lumi total diferite, dar ajung, cumva, dependenți unul de altul. Ed a făcut o greșeală uriașă cu averea sa colosala. Jess este un părinte singur, ce se chinuie să își crească copilul genial și să îl ducă la o competiție de matematică din Scoția. În cele din urmă, concursul este doar un prilej pentru ca cele două personaje să se cunoască.

7. “Anne de la Green Gable”, L. M. Mongomery

“Anne de la Green Gable” nu este, neapărat, o carte romantică, dar dialogurile dintre Anne și Gilbert o fac savuroasă. Gilbert este îndrăgostit de Anne, iar ea nu are nicio idee și se enervează de fiecare data când el o tachinează. O poveste adorabilă!

8. “No Rest For the Wicked”, de Kresley Cole

Dacă îți plac personajele cu puteri supranaturale, atunci dă o șansă acestei cărți. Sebastian Wroth este un vampir chinuit de îndoială și de gânduri, îndrăgostit de Kaderin cu Inima de Gheață, ce urăște vampirii. O carte amuzantă, dar și romantică, în același timp, care te va distra de la prima, la ultima pagină.