Prima pagină » 8 cărţi care te ajută să reduci stresul
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

8 cărţi care te ajută să reduci stresul

Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii sale, dar şi ai productivităţii la locul de muncă. Există, însă, instrumente de luptă împotriva lui, iar cărţile se numără printre cele mai puternice arme. Nu trebuie să petreci prea mult timp citind. Jumătate de oră de lectură este de ajuns pentru a te calma, iar dacă alegi dintre cărţile de mai jos, vei vedea imediat rezultate.

1. “Să explorăm diabetul cu bufniţe”, de David Sedaris

Dacă vrei o poveste savuroasă, cartea lui Sedaris este exact ce îţi trebuie, pentru că este amuzantă, inteligentă şi profundă în acelaşi timp. Autorul îşi aminteşte de momentele în care tatăl său lua cina, de prima sa colonoscopie şi de când se gândea să cumpere scheletul unul pitic ucis.

2. “Cartierul Tortilla”, de John Steinbeck

“Cartierul Tortilla” este atât de diferit de alte romane ale lui Steinbeck, încât ai impresia că nu îl citeşti pe acelaşi autor care a scris “Fructele Mâniei”. Cartea este amuzantă şi îţi va preda cea mai frumoasă lecţie de loialitate, aşa că include-o pe lista ta de lectură.

3. “Nouă povestiri”, de J. D. Salinger

Volumul de povestiri publicat în 1953 îţi va da starea de bine de care ai nevoie, după o zi grea de muncă. Nu te gândi că ai citit “De veghe în lanul de secară” https://www.thebookclub.ro/produs/de-veghe-in-lanul-de-secara/ şi îl cunoşti pe Salinger, pentru că poveştile lui sunt mult mai interesante. Triste, dar frumoase în acelaşi timp, te vor fascina de la prima pagină.

4. “Viaţa lui Pi”, de Yann Martel

Cartea este despre supravieţuire, dar nu numai. Deşi se concentrează pe cele 200 de zile pe care Pi Patel le-a petrecut într-o barcă mică, împreună cu animale de la Zoo, conţine multe idei filosofice. Povestea se aplică oricui: suntem toţi Pi Patel la un anumit nivel, să ne amintim asta, când avem de depăşit momente grele.

5. “Arta subtilă a nepăsării”, de Mark Manson

Într-o lume în care toată lumea îţi spune să fii pozitiv, Mark Manson te învaţă cum să fii fericit, fără să te chinui să faci asa. Autorul este sincer: ştie că viaţa are şi momente grele şi crede că singurul mod în care le poţi depăşi nu este să faci limonadă din lămâi, ci să îţi înveţi stomacul să digere lămâile. “Nu toată lumea poate fi extraordinară, există câştigători şi învinşi în societate, iar uneori nu este drept şi nu este vina ta”, spune Manson, care spune că este esenţial să identifici lucrurile care contează cu adevărat. Poţi comanda cartea de aici.

6. “O plimbare in padure”, de Bill Bryson

După 20 de ani petrecuţi în Marea Britanie, Bryson îşi convinge un prieten să i se alăture într-o plimbare pe cele mai lungi trasee montane din lume, Appalachian Trail. Cartea te va duce prin cele mai frumoase şi mai liniştitoare locuri, aşa că este un antidot puternic împotriva stresului.

7. “La revedere, lucruri”, de Fumio Sasaki

Dacă simţi mereu nevoia să ai cele mai frumoase lucruri şi să cheltuieşti mai mult decât prietenii sau familia ta, te arunci într-o cursă pe care probabil nu o vei câştiga niciodată. Cartea lui Sasaki te va ajuta să te întorci la lucrurile simple, de care ai cu adevărat nevoie, şi să te eliberezi de nevoia de a avea bunuri materiale.

8. “Câteva motive să iubeşti viaţa”, de Matt Haig

Matt Haig este unul dintre milioanele de oameni care suferă de depresie. Cartea sa descrie, minut cu minut, cum a reuşit să învingă boala cu ajutorul cărţilor, a scrisului şi cu dragostea părinţilor şi a iubitei sale. Pe lângă asta, umorul său te va face să simţi că întotdeauna există speranţă. Poţi comanda volumul de aici.

By | 2019-06-05T16:58:51+00:00 iunie 5th, 2019|All about Books|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.