Dacă eşti un cititor pasional, atunci sigur ai zis, măcar o dată, că e mai bună cartea. De cele mai multe ori, s-ar putea să ai dreptate, dar sunt situaţii în care ecranizările se apropie de măiestria unui roman sau sunt chiar mai bune. Avem astfel de rezultate mai ales atunci când adaptarea se face pentru TV, deoarece ai mai mult timp la dispoziţie pentru a construi personajele şi a le trece prin toate ipostazele importante. Cu asta în minte, am făcut o listă cu cele mai bune seriale pe care le poţi vedea, când vrei să iei o pauză de la lectură.

1. Cazurile lui Miss Fisher

Phryne Fisher este un detectiv excelent, care nu ratează niciun indiciu. Ea trăieşte în Melbourne, un oraş industrial, în Epoca Jazz-ului, aşa că aşteaptă-te la multe cadre pline de eleganţă. În ciuda atmosferei chic, Miss Fisher nu are nicio clipă de răgaz: urmăreşte hoţi, descoperă criminali, salvează femei şi frânge inima celor care ajung în patul ei. Bazat pe un roman scris de Kerry Greenwood, “Cazurile lui Miss Fisher” te va ţine lipit de micul ecran şi datorită faptului că are unele dintre cele mai frumoase costume.

2. Picnic la Hanging Rock

Bazat pe romanul lui Joan Lindsay, “Picnic la Hanging Rock” spune povestea dispariţiei unui grup de adolescente de la internatul prestigios în care studiau. Natalie Dormer o interpretează pe Hester Appleyard, o învăţătoare misterioasă, care nelinişteşte prin fiecare apariţie. Plină de imprevizibil şi intrigă, acest serial te va ţine cu sufletul la gură în fiecare episod.

3. Oameni normali

Sally Rooney a publicat două cărţi şi este deja considerată o voce importantă în ficţiune. Ecranizarea celui de-al doilea roman, “Oameni obişnuiţi”, spune povestea lui Marianne şi a lui Connell, care vin din medii diferite, dar reuşesc să devină prieteni şi apoi chiar mai mult. Serialul va fi regizat de Lenny Abrahamson şi va apărea în acest an, pe BBC Three.

4. His Dark Materials

Primul roman scris de Philip Pullman din trilogia “His Dark Materials” a fost transformat şi în film, cu Nicole Kidman şi Daniel Craig în rolurile principale. Nu a impresionat, aşa că nu a existat nicio continuare, dar din fericire, există şi o încercare pe micul ecran. Cartea o urmăreşte pe Lyra, care locuieşte într-o lume paralelă şi încearcă să afle mai multe despre un material numit “Praf”. Doreşte să salveze lumea, dar nu este deloc atât de uşor cum ar părea. Lin Manuel Miranda, Ruth Wilson şi James McAvoy merită toată atenţia ta.

5. This Is Going to Hurt

Jurnalele unui doctor începător s-ar putea să nu îţi pară interesante, dar cartea lui Adam Kay a devenit un succes uriaş. Kay a renunţat la medicină pentru a deveni comediant şi a scris un roman savuros, ce dă detalii interesante despre primii ani din cariera unui medic. Volumul va fi transformat într-un serial din opt episoade, ce va fi difuzat pe BBC.

6. Good Omens

Serialul lui Terry Pratchett şi a lui Neil Gaiman este despre umanitatea ce se pregăteşte de o iminentă Apocalipsă şi despre îngerul şi demonul care fac echipă, pentru a sabota sfârşitul lumii. Adaptarea romanului “Good Omens” este aşteptată de multă vreme şi a fost unul dintre cele mai aşteptare seriale ale anului 2019. Poţi urmări fiecare episod pe Amazon Prime.

7. Povestea slujitoarei

Bazat pe cartea cu acelaşi nume, publicat de Margaret Atwood în 1985, serialul prezintă o distopie americană, în care femeile care pot deveni mame sunt obligate să devină slujitoare. Ele trebuie să meargă în casele oamenilor ce fac parte din elita societăţoo şi să rămână însărcinate.

Serialul a câştigat numeroase premii, inclusiv Emmy pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea lui Elisabeth Moss.