Se spune că scrisul nu te îmbogăţeşte, dar aceşti autori demonstrează că există şi excepţii. Vezi lista romancierilor care au devenit milionari, după ce au publicat o carte.

1. J.K. Rowling

Toată lumea a auzit de Harry Potter, personajul creat de J. K. Rowling, care a transformat-o în unul dintre cei mai bogaţi autori din lume. Nu mai puţin de un miliard de dolari este averea pe care a strâns-o, odată ce s-a decis să dea viaţă lumii magice care a cucerit milioane de oameni. Rowling a vândut drepturile de ecranizare a seriei Potter studioului Warner Bros, iar către Universal Studios – dreptul de a folosi tema pentru un parc de distracţii. Este şi fondatoarea site-ului Pottermore, un portal de publishing, e-commerce şi enternainment.

“Este imposibil să trăieşti, fără să eşuezi uneori, decât dacă trăşieti atât de precaut, încât este ca şi cum nu ai fi trăit deloc”, spunea Rowling, un sfat numai bun să te facă să ieşi din zona ta de confort.

2. Jim Davis

Sigur îl ştii pe motanul Garfield, dar ştiai că i-a adus creatorului său, Jim Davis, o avere de 800 de milioane de dolari? Scriitorul a înfiinţat Paws Inc, un studio de benzi desenate şi o companie de producţie ce administrează drepturile de autor ale celebrei feline. “Dacă ai răbdare şi aştepţi destul de mult, nimic nu se va întâmpla”, spunea Davis, semn că imperiul său a fost construit cu multă muncă.

3. John Grisham

Grisham este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de dramă legală modernă, iar poveştile sale despre avocaţi sunt extrem de interesante. Dacă nu ne crezi, află că i-au adus aproximativ 200 de milioane de dolari, iar thrillerele sale au fost vândute în peste 275 de milioane de copii. Şapte dintre ele au ajuns şi pe marele ecran. “Nu te compromite, eşti tot ce ai”, este sfatul pe care ţi l-ar da John Grisham, dacă aţi sta la o discuţie faţă în faţă.

4. James Patterson

Nimeni nu scrie mai repede decât o face Patterson, care a ajuns şi în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe best-sellere de locul 1 în New York Times. Are o avere de 490 de milioane de dolari şi o editură de cărţi pentru copii. Patterson publică peste 12 cărţi pe an, în colaborare cu diverşi autori. “Eşecul nu înseamnă să ajungi jos, ci să stai jos”, susţine Patterson, aşa că nu sta pe gânduri şi asumă-ţi nişte riscuri, dacă vrei să ajungi departe.

5. Stephen King

Stephen King îşi face cititorii să tremure cu un talent desăvârşit, iar pentru asta, a reuşit să strângă 400 de milioane de dolari. Romanele sale au fost transformate în 39 de filme, 21 de seriale şi numeroase piese de teatru sau cântece. “Cel mai înfricoşător moment este înainte să începi”, dar Stephen King demonstrează că este un curajos.

6. Nora Roberts

Să fii unul dintre cei mai populari scriitori de poveşti romantice din America este atât de frumos precum pare. Nora Roberts are o avere de 340 de milioane de dolari, strânsă după ce a publicat 219 cărţi şi a adaptat nouă dintre ele în filme pentru Lifetime. Ea şi familia sa deţin un han, o librărie, o pizzerie şi un restaurant. “Dacă nu urmăreşti ce îţi doreşti, nu vei obţine niciodată. Dacă nu întrebi, răspunsul va fi mereu NU. Dacă nu faci un pas în faţă, vei rămâne mereu în acelaşi loc”, crede Roberts, iar noi nu putem decât să fim de acord cu ea.

7. Danielle Steel

Romanele despre săracii oameni bogaţi, scrise de Danielle Steel, i-au adus acesteia o avere de 310 milioane de dolari. A publicat 99 de romane şi 18 cărţi pentru copii, iar 22 dintre volumele sale au fost ecranizate. “Uneori, dacă nu eşti sigur de ceva, trebuie să sari de pe pod şi să îţi creşti aripi în timp ce cobori”, este de părere Danielle Steel.