Lupta dintre bine și rău a fascinant dintotdeauna, iar scriitorii nu și-au îndreptat atenția doar spre Dumnezeu. Descoperă șapte cărți fascinante în care Diavolul este personajul principal.

1. „Heaven and Hell”, de Kristen Ashley

Kia Clementine a luat o decizie neinspirată în tinerețe, iar acum a ajuns în Iad. Într-o clipă, însă, Iadul ei se schimbă și îl întâlnește pe Sampson Cooper, vedeta de care a fost îndrăgostită. Sam pare un bărbat decent și loial, așa că îi este greu să reziste tentației de a nu-l cunoaște mai bine. Și Sampson pare dornic să o aibă aproape, așa că o invită în oraș, iar Kia acceptă.

Sam o face pe Kia să creadă că poate ajunge în Rai, dar aceasta înțelege că Sam trăiește în propriul lui Iad. El îi oferă frumusețe, ea îi oferă tot, dar nu și încrederea ei. Neavând încredere în Sam, Kia riscă să rămână în Iad pentru totdeauna, dar chiar și așa, îi este greu să nu își asculte intuiția. O carte fascinantă despre bine și rău.

2. „Maestrul și Margareta”, de Mikhail Bulgakov

„Maestrul și Margareta” nu este o carte nouă, dar merită toată atenția, dacă ești interesat despre bine și rău. Considerată una dintre cele mai bune satire sovietice, această carte spune povestea Satanei, care ajunge în Uniunea Sovietică și se alătură unui anturaj foarte interesant. Bulgakov îți va prezenta o lume fascinantă, supra-realistă, pe care nu o vei abandona ușor.

3. „The Weirdness”, de Jeremy Bushnell

Billy Ridgeway simte că trăiește în rutină, că are o existență anostă și simplă, dar primește o vizită interesantă. Satana i se alătură pe canapea și nu îi vrea sufletul, ci îi cere ajutorul pentru a salva lumea. Forțe nevăzute încearcă să distrugă planeta, iar Diavolul nu este deloc încântat, pentru că și el trăiește aici. Dar oare Billy poate avea încredere în el? Alternativa poate însemna distrugerea lumii, dar ținând cont că Billy nu are prea multe motive să trăiască, nu i se pare o decizie atât de rea. Cartea este amuzantă și interesantă, așa că merită toată atenția ta.

4. „The Devil You Know”, de K.J. Parker

Salonius este cel mai mare filosof care a trăit vreodată, cel puțin în opinia funcționarului pe care Iadul îl trimite să îl supravegheze. Acesta face un pact cu Diavolul: va primi tinerețe și putere în schimbul sufletului său. Salonius nu este doar un înțelept, însă, ci și un mare escroc, un mincinos și un zgărcit, așa că nu face acest pact fără un plan de rezervă. Parker reușește să producă tensiune încă de la începutul romanului, schimbând perspectiva de-a lungul poveștii, de la Salonius la funcționarul din Iad. Cititorul are, astfel, impresia că oricând urmează să se întâmple ceva, fără să anticipe în vreun fel regulile. Dialogul dintre cele două personaje diavolești este savuros și plin de inteligență, așa că fii gata de o lectură care te va schimba cu siguranță.

5. „The devil in love”, de Jacques Cazotte

Romanul scris de Jacques Cazotte este unul interesant, care te va ține prins până la ultima pagină. În centrul atenției este chiar Diavolul, un demon care se îndrăgostește de un tânăr nobil numit Don Alvaro. Încercând să îi câștige atenția, Diavolul se transformă în femeie și pornește în misiunea sa romantică.

6. „Johannes Cabal Necromancerul”, de Jonathan L. Howard

Cu ani în urmă, Johannes Cabal și-a vândut sufletul Diavolului, pentru a putea aduce morții înapoi. Din păcate, însă, fără suflet nu poate avea rezultatele așteptate, așa că se întoarce în Iad și cere o rambursare. Diavolul, plictisit, îi propune un pariu în loc: Cabal are la dispoziție un an să îi aducă 100 de suflete, cu ajutor din partea Iadului, desigur, iar dacă reușește, își primește sufletul. Cabal acceptă și pune la cale o misiune care are scopul de a poseda umanitatea, iar Jonathan L. Howard descrie această experiență cu mult umor și inteligență.

7. „Eu, Lucifer”, de Glen, David Duncan

Înainte de a scrie despre vârcolaci, Duncan l-a avut ca personaj chiar pe Diavol. Satana primește o ofertă greu de refuzat: trebuie să trăiască o viață de om cu credință în Dumnezeu și are voie să revină în Rai. Lucifer crede că lucrurile vor merge foarte ușor, dar ce părea o simplă aventură devine o lecție despre ce înseamnă să fii om.