Chiar dacă urmărești constant știrile, s-ar putea să nu înțelegi exact ce se întâmplă în politică. Pentru a fi pregătit de alegerile electorale care se apropie, descoperă 7 cărți care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie la vot.

1. “Raportul Mueller”, cu articole din The Washington Post

Controversata implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 a fost anchetată de consilierul special Robert Mueller, iar concluziile sale au fost prezentate într-un raport extins. O versiune a acestuia a apărut în 2019, scoțând în evidenta faptul că Rusia a influențat, într-adevăr, alegerile prezidențiale, încălcând legea SUA, dar arătând că nu sunt destule dovezi care să arate că Președintele Trump a conspirat cu Rusia. Raportul detaliază, însă, eforturile lui Trump de a opri investigația lui Mueller. Cartea conține și analize ale jurnaliștilor de la Washington Post, așa că vei obține toate datele pentru a înțelege situația.

2. “Prea mult și niciodată suficient: modul în care familia mea a creat cel mai periculos om din lume”, de Mary L. Trump

Cartea scrisă de nepoata lui Donald Trump a fost publicată în luna iulie 2020 și a stârnit numeroase controverse. Mary L. Trump este psiholog și s-a lovit de numeroase restricții, inclusiv din partea tatălui său, înainte să publice acest volum. Un judecător din New York a oprit publicarea volumului, dar Mary a făcut apel și astfel a putut să își prezinte cartea publicului.

3. “Democracy în chains”, de Nancy MacLean

Cartea scrisă de Nancy MacLean arată cum capitaliștii au schimbat regulile democrației și s-au infiltrat în fiecare ramură a Guvernului, pentru a schimba lumea după interesele lor. După o documentare ce a durat zece ani, MacLean spunea povestea politicienilor de dreapta și a goanei lor după bani și putere. O carte esențială, daca vrei să înțelegi mai bine cum se face politică în zilele noastre și ce contează, la final, pentru cei aflați la conducere.

4. “The Book of Gutsy Women: Favorite Stories of Courage and Resilience”, de Hillary Clinton și Chelsea Clinton

Fosta Primă Doamnă a Americii și fiica sa au lucrat împreună la această carte, pentru a le aduce în prim plan pe femeile care au schimbat lumea. Volumul conține 100 de profiluri ale femeilor care au fost o sursă de inspirație pentru perioada în care au trăit: de la Harriet Tubman și Rachel Carson la Malala Yousafzai sau Chimamanda Ngozi Aidichie. Aceste povesti te vor face să ai încredere că ne așteaptă un viitor mai bun, dar te vor convinge și că fiecare dintre noi are puterea de a produce schimbarea.

5. “The Economists ‘Hour: Falși Profeți, piețe gratuite și fractura societății”, de Binyamin Appelbaum

Reporterul pe financiar de la New York Times explică foarte bine evoluția economiei. Chiar dacă se concentrează pe situația din SUA, cartea te va ajuta să dobândești cunoștinte în baza cărora vei înțelege mai bine și situația din România. Appelbaum vorbește despre piața liberă și inegalitățile care se regăsesc în orice societate.

6. “Camelot’s End: The Democrats’ Last Great Civil War”, de Jon Ward

Cartea scrisă de Ward detaliază momentul în care Ted Kennedy s-a răsculat împotrivă Președintelui Carter, ducând la o ruptură în Partidul Democratic și perturbând credința oamenilor în autorități pentru mult timp. Volumul arată cum o ruptură într-un partid duce mai dergrabă la implozie, decât la progres.

7. “Arhiva copiilor pierduți”, de Valeria Luiselli

Valeria Luiselli descrie o călătorie de la New York în Arizona, unde realitatea crizei imigranților devine extrem de apăsătoare. Luiselli explică foarte bine lipsa de umanitate de la granițele din SUA, forțându-ne să înțelegem diferențele și asemănările dintre noi, indiferent de rasă.