În 2019, dragostea de sine este unul dintre cele mai populare subiecte, dar nu este deloc uşor să ajungi acolo. Sunt multe cărţi care promit să te facă să te simţi bine în pielea ta, dar mai jos le găseşti pe cele recomandate de experţi în sănătatea psihică.

1. “The Assertiveness Guide for Women”, de Julie de Azevedo Hanks

De cele mai multe ori, cel mai greu lucru pe care trebuie să îl faci este să îţi spui punctul de vedere. Această carte te va ajuta, însă, să înţelegi de ce este important să pui piciorul în prag la momentul potrivit. Julie de Azevedo Hanks este un terapeut care foloseşte exemple din viaţa clienţilor săi, pentru a exemplifica unele situaţii, astfel că vei recunoaşte uşor ce tip de ataşament ai.

În plus, volumul explică foarte clar cum ataşamentul influenţează abilitatea ta de a comunica. Ca bonus va trebui să faci câteva exerciţii care te vor ajuta să te iubeşti mai mult şi să te simţi mai bine în pielea ta.

2. “Lecții de magie”, de Elizabeth Gilbert

Dacă nu te-ai săturat de “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, atunci această carte este exact ce ai nevoie. Deşi paginile nu te vor purta pe aceleaşi meleaguri vaste, vei avea parte de la fel de multă inspiraţie. Gilbert povesteşte procesul prin care stimulează creativitatea şi elimină durerea şi stresul din viaţa sa. Rezultatul este o carte care te va ajuta să confrunţi mai uşor tristeţea şi suferinţa.

3. “Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman

Una dintre cele mai importante lecţii de la Chapman este că, dacă vrei să ai o relaţie frumoasă, trebuie, înainte de orice, să te iubeşti pe tine. Pentru a face asta, trebuie doar să înţelegi cum oferi şi primeşti dragostea. Vei începe, astfel, să fii mai bun cu tine şi să faci lucruri care te fac fericit, o sarcină care, în mod normal, nu este deloc uşoară.

4. “Avantajul fericirii”, de Shawn Achor

Societatea ne spune, de obicei, ce să facem, cum să ne purtăm şi ce ne face fericiţi. Dar ştim, de fapt, ce este fericirea? Achor te va face să înţelegi că depinde doar de tine.
Nu trebuie să îţi trăieşti viaţa într-un anumit fel sau să te porţi cum crezi că se aşteaptă alţii. A venit momentul să fii un spirit liber, să gândeşti singur şi să iubeşti totul la tine. Veivedea că, odată ce vei face asta, lucrurile vor fi din ce în ce mai bune.

5. “Fără filtru: cum să fii la fel de fericit ca oamenii de pe rețelele de socializare”, de Jessica Abo

Oricât ai iubi reţelele de socializare, trebuie să înţelegi că ele nu te iubesc întotdeauna la fel. Aceste platforme te fac, de fapt, să fii nesigur şi să intri în competiţie cu alte persoane, spun specialiştii, aşa că este important să le foloseşti raţional.

Cartea de debut scrisă de Jessica Abo te va ajuta să eviţi comparaţia şi să identifici ce te face nefericit, care sunt conexiunile toxice din viaţa ta şi cum să îţi construieşti o viaţa pozitivă.

6. “Anul în care am ales să spun DA provocpărilor”, de Shonda Rhimes

Uneori, tot ce vrei să auzi este povestea unei persoane care a reuşit. Shonda Rhimes dezvăluie memoriile sale şi cum s-a schimbat viaţa sa, din momentul în care a început să spună “da” lucrurilor care o speriau până atunci.