Viaţa în cuplu este frumoasă, dar cu siguranţă nu este uşoară. Există momente grele, dar din fericire, sunt soluţii. Află care sunt cărţile pe care ar trebui să le citeşti, atunci când ai probleme cu persoana iubită.

1. “Singuratatea numerelor prime”, de Paolo Giordano

Dacă treci printr-o tragedie sau simţi că te-ai rupt în mii de bucăţi, nu înseamnă că nu te poţi îndrăgosti sau nu poţi avea o relaţie frumoasă. Romanul lui Giordano îţi arată cum o prietenie frumoasă poate evolua către o iubire minunată între doi oameni imperfecţi.

Un număr prim poate fi împărţit doar prin el însuşi sau la unu şi niciodată nu se potriveşte cu adevărat cu cineva. Alice şi Mattia sunt amândoi primi şi pare că s-au născut ca să fie singuri. Urmăriţi de tragedii din copilărie, care le marchează viaţa, nu se pot apropia de nimeni.

O carte minunată despre singurătate, iubire şi traumele copilăriei pe care trebuie să o citeşti.

2. “Bărbatul Evei”, de Gayl Jones

Unele relaţii sunt dificile, dar merită să lupţi pentru ele, în timp ce altele sunt doar grele şi trebuie să ieşi cât mai repede din ele. În cartea lui Jones o vei vedea pe Eva trecând printr-o serie de relaţii disfuncţionale şi îţi va fi mai uşor să recunoşti persoanele toxice, pe care trebuie să le scoţi din viaţa ta.

Închisă pentru uciderea iubitului ei, Eva Medina îşi aminteşte viaţa ei, marcată de abuz sexual şi violenţă emoţională.

3. “Mândrie şi prejudecată”, de Jane Austen

Catea lui Jane Austen nu este doar o poveste romantică, ci vei găsi acolo multe sfaturi pe care să le urmezi în relaţii. Când îi vei vedea pe Elizabeth Bennet şi Fitzwilliam Darcy luptându-se şi reuşind să depăşească problemele de comunicare, prejudecăţile personale şi aşteptările sociale, îţi va fi mai uşor să treci peste dificultăţile din relaţia ta. Poţi urma exemplul Domnului Darcy şi să scrii scrisori, în loc să ţipi la persoana de lângă tine. Poţi comanda cartea de aici.

4. “Sub aceeaşi stea”, de John Green

Romanul lui Green este extrem de popular cu un motiv: dragostea între doi oameni care se confruntă cu o boală terminală este şi frumoasă, şi tragică în acelaşi timp. Indiferent că te afli sau nu în aceeaşi situaţie, iubirea dintre doi adolescenţi bolnavi îţi va aminti cât de preţios este timpul pe care îl ai. Şi s-ar putea să îţi dai seama că indiferent de problemele prin care treci, nu sunt la fel de serioase precum crezi. Găseşti cartea aici.

5. “Anna Karenina”, de Lev Tolstoi

Sigur, tema principală a cărţii este adulterul, dar romanele lui Tolstoi sunt complexe, detaliate şi conţin mult mai mult decât o simplă aventură. Tolstoi te ajută să înţelegi mai bine cât de diferite sunt cuplurile şi cum fiecare persoană îşi trăieşte dragostea diferit. Pasiunea dintre Vronsky şi Ana, confortul dintre Karenin şi Ana, complexitatea din căminul Oblonsky şi dragostea nevinovată dintre Lev şi Kitty te vor ajuta să depăşeşti mai uşor problemele pe care le-ai putea avea.