Prima pagină » 4 motive să citeşti cărţi de dezvoltare personală
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

4 motive să citeşti cărţi de dezvoltare personală

Cărţile de dezvoltare personală au devenit tot mai populare, iar lectura lor te poate ajuta să depăşeşti momente grele şi să evoluezi. Nu trebuie să citeşti absolut tot ce apare în domeniu, alege titlurile potrivite nevoilor tale şi vei vedea că, dacă vei parcurge zilnic câte 20 de pagini dintr-un astfel de volum, îţi vei schimba perspectiva asupra lumii. Iar beneficiile unui astfel de obicei nu se opresc aici.

1. Devii pozitiv

 

Trăim într-o lume agitată, iar stresul ne face negativi. Când citeşti o carte de dezvoltare personală, îţi expui creierul unor gânduri pozitive şi unor concepte care au rolul să te facă să priveşti lucrurile cât mai optimist. Înveţi, astfel, să vezi partea bună a vieţii şi reduci riscul de depresie. Cartea psihiatrului francez Alain Braconnier, “Optimismul inteligent“, te va ajuta în acest sens, deoarece îţi propune o metodă care îţi va schimba viziunea întunecată asupra vieţii într-un mod realist şi te va păstra cu picioarele pe pământ. Tehnica propusă de autorul francez se bazează pe studii în domeniu care împacă atitudinea realistă şi spiritul critic. Poţi comanda cartea de aici.

 

 

La fel de pozitivă este și cartea scrisă de Dale Carnegie, „Lasă grijile, începe să trăiești”, un manifest pentru acțiune și schimbare. „Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale adulților era îngrijorarea. Era limpede, aveam nevoie de un manual despre învingerea grijilor!“, spunea autorul, vorbind despre motivele care l-au făcut să scrie acest volum. Dale Carnegie este unul dintre cel mai bine vânduți autori din toate timpurile, așa că ai toate motivele să faci cunoștințe cu el. Poți comanda cartea de aici.

 

 

2. Faci alegeri mai bune

 

Multe cărţi de dezvoltare personală conţin exerciţii care te învaţă să iei decizii şi să ţi le asumi. Când îţi evaluezi viaţa, este important să nu te laşi descurajat de faptul că nu eşti chiar în locul în care ţi-ai dori şi să iei măsurile necesare pentru a ajunge acolo. Când reuşeşti să pui la punct o strategie de schimbare, reuşeşti să înlături gândurile negative şi să te simţi capabil să faci orice. Cartea lui Alexander Loyd, “De la stres la succes în 40 de zile“, îţi va da o reţetă simplă pentru succes, pornind de la cercetări ştiinţifice. Deoarece stresul şi frica reprezintă sursa principală de probleme a omului modern, capacitatea de a controla aceste emoţii te ajută să ajungi acolo unde îţi doreşti. Poţi comanda volumul de aici.

3. Te ajută să creşti

O carte de dezvoltate personală nu te ajută să îţi îmbunătăţeşti viaţa, ci să o trăieşti la adevăratul tău potenţial. Nu te aştepta să te schimbi peste noapte sau să capeţi aptitudini pe care nu le ai, deoarece aceste volume au rolul de a te ajuta să îţi identifici punctele forte şi să le foloseşti, astfel încât să îţi pui planurile în practică cu succes. Fiecare astfel de lectură trebuie considerată o hartă care te duce spre o comoară ascunsă în tine, iar rolul său este să te ajute să creşti. Acesta este şi rolul romanului scris de Fausto Brizzi, “O sută de zile de fericire“. Deşi este o carte de ficţiune, la finalul ei vei reuşi să îţi priveşti viaţa cu alţi ochi. Personajul principal, Lucio Battistini, este un cuceritor fermecător, deşi are o familie acasă. Când află, însă, că ai are doar 100 de zile de trăit, îşi face ordine în gânduri şi îşi dă seama care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru el. Aceasta este una dintre acele cărţi care nu te poate lăsa indiferent, oricât de sceptic ai fi, şi pe care o poţi comanda de aici.

 

În plan profesional, John C. Maxwell este persoana care te va ajuta să îți faci ordine în gânduri, să îți setezi un obiectiv și să ajungi acolo unde îți dorești. În „Cele 5 niveluri ale leadershipului”, autorul descrie, prin intermediul unor situații concrete, o metodă testată în peste 30 de ani de experiență profesională, care te poate ajuta la locul de muncă. Vei învăța care sunt calitățile de care ai nevoie, pentru a-i inspira pe ceilalți și a-i face să te urmeze, dar și ce trebuie să faci, ca să te dezvolți. Poți comanda cartea de aici.

 

 

4. Îţi depăşeşti limitele

 

Dacă alegi să îţi îmbogăţeşti lista de lectură cu astfel de titluri, vei începe să crezi că poţi face mai mult. Nu este un clişeu, ci este o realitate: cele mai multe cărţi de dezvoltare personală sunt scrise de oameni care au trecut peste un moment greu sau care au ajuns foarte sus, prin forţe proprii. Când dai peste o asfel de poveste, nu ai cum să nu te întrebi: tu de ce nu ai putea face asta? O doză zilnică de cuvinte pozitive te va face să îţi doreşti să vezi de ce eşti capabil. Doar răspunzând la provocări îţi dai seama cât eşti de puternic şi te pui în situaţii în care nu ai mai fost niciodată. Una dintre cărţile care te va ajuta să îţi depăşeşti limitele este cea scrisă de Jeffrey E Young, “Cum să îţi reinventezi viaţa“, pe care o poţi comanda de aici.

 

By | 2018-11-04T16:08:44+00:00 noiembrie 4th, 2018|All about Books|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.