Indiferent de etapa vieții în care te afli, munca este o activitate ce va deveni, în cele din urmă, necesară. Descoperă 30 de citate care te vor motiva să fii cel mai bun în ceea ce faci.

2. „Un vis nu devine realitate prin magie. Este nevoie de transpirație, determinare și multă muncă.” – Colin Powell.
3. „Cred cu tărie în noroc și am observat că cu cât muncesc mai mult, cu atât am mai mult.” – Thomas Jefferson.
4. „Satisfacția stă în efort, nu în reușită.” – Mahatma Gandhi.
5. „Credem, în mod eronat, că succesul este rezultatul muncii și a timpului pe care le punem în ceea ce facem, însă calitatea timpului pe care îl oferim contează.” – Ariana Huffington.
6. „Nu există secrete pentru succese. Sunt rezultatul pregătirii, a muncii și a învățăturilor pe care le tragi din eșecuri.” – Colin Powell.
7. „Să faci tot ce poți mai bine în acest moment te pune în cel mai bun loc pentru momentul următor.” – Oprah Winfrey.
8. „Ce înseamnă succesul? Cred că este un amestec din a avea fler pentru lucrurile pe care le faci, să știi că nu este de ajuns, că trebuie să lucrezi din greu, și să ai o anumită nevoie de scop.” – Margaret Thatcher.
9. „Cred că cea mai mare contribuție la succesul meu a avut-o munca. Nu există niciun înlocuitor pentru muncă.” – Maria Bartiromo.

10. „Fără ambiție, omul nu începe nimic. Fără muncă, nu termină nimic. Premiul nu îți va fi trimis pur și simplu. Trebuie să îl câștigi.” – Ralph Waldo Emerson.
11. „Scopul tău în viață este să îți găsești scopul și să îți dai sufletul pentru el.” – Buddha.
12. „Nu îmi place să muncesc, niciunui om nu îi place. Dar îmi place ce găsesc în muncă șansa de a te găsi. Propria ta realitate, pentru tine, nu pentru ceilalți, ceva ce niciun om nu poate ști. Ei pot vedea doar spectacolul tău simplu, dar nu știu ce înseamnă cu adevărat.” – Joseph Conrad.
13. „Când tragem să devenim mai buni decât suntem, totul în jur devine mai bine.” – Paulo Coelho.
14. „Trebuie să te trezești în fiecare dimineață determinat, daca vrei să te culci mulțumit.” – George Lorimer.
15. „Nu judeca zilele după recolta pe care o culegi, ci dupa semințele pe care le sădești.” – Robert Louis Stevenson.
16. „Timpul este o oportunitate egala. Fiecare ființă umană are același număr de ore și minute într-o zi. Oamenii bogați nu pot cumpăra mai multe ore. Oamenii de știință nu pot inventa minunte. Și nu poți economisi timp, ca să îl folosești într-o altă zi. Chiar și așa, timpul este extrem de corect și de iertător. Indiferent de cât timp ai pierdut în trecut, mâine vei avea la dispoziție toată ziua.” – Denis Waitley.
17. „Fă lucrul greu prima dată. Sarcinile ușoare se vor rezolva de la sine.” – Dale Carnegie.
18. „O etica a muncii este cheia. Aplic-o în orice faci, indiferent că ești îngrijitor sau ai primul loc de muncă de-o vară, pentru că acea etica a muncii se va reflecta în tot ce vei face în viață.” – Tyler Perry.
19. „Omul care mută un munte începe cărând pietre mici.” – Confucius.

20. „Oamenii foarte rar reușesc, atunci când nu se distrează cu ce fac.” – Dale Carnegie.
21. „Talentul nu înseamnă nimic, în timp ce experiența dobândită cu modestie și cu muncă grea înseamnă totul.” – Patrick Suskind.
22. „Nu aștepta. Timpul nu va fi niciodată potrivit.” – Napoleon Hill.
23. „Nu trebuie să vezi toată scara, pur și simplu fă primii pași.” – Martin Luther King Jr.
24. „Visurile se împlinesc, dar există un secret. Sunt realizat prin magia perseverenței, determinării, angajamentului, pasiunii, practicii, concentrării și muncii. Se întâmplă cu pași mărunți, se manifestă de-a lungul anilor, nu săptămânilor.” – Elbert Hubbard.
25. „Acesta este secretul vieții – să fii conectat în totalitate cu ce faci aici și acum. Și în loc să îi spui muncă, să înțelegi că e joacă.” – Alan Wilson Watts.
26. „Motivația este un foc care arde din interior. Dacă altcineva încearcă să aprindă acel foc, șansele sunt ca acesta să ardă pentru puțin timp.” – Stephen R. Covey.
27. „Încearcă să nu devii o persoană de succes, ci mai degrabă o persoană de valoare.” – Albert Einstein.
28. „Secretul să înaintezi este să începi. Secretul să începi este să grupezi task-urile tale mari și complexe în unele mici și simplu de făcut, apoi să începi cu acela.” – Mark Twain.
29. „Nimic nu este mai puțin productiv decât să eficientizezi ceva ce nu ar trebui făcut deloc.” – Peter Drucker.
30. „Norocul apare când pregătirea întâlnește oportunitatea.” – Seneca.