Fran Lebowitz este scriitoare, critic cultural, public speaker și, uneori, actriță. Are o carieră culturală strălucită, iar acum este vedeta show-ului de pe Netflix, “Pretend it’s a City”, unde îl are alături pe Martin Scorsese și discută viața ei, dar și vremurile în care trăim. Vezi 25 de citate de la Fran Lebowitz care îți vor schimba perspectiva asupra vieții.

1. “Nu pot să mă opresc pentru o secundă sau să stau undeva afară, fumând o țigară, fără ca 10 oameni să mă întrebe cum ajung dintr-o parte în alta. Și sunt foarte surprinsă, pentru că mă gândesc mereu: serios, chiar ți se pare că sunt prietenoasă?.”

2. “Oamenii de vârstă noastră veneau în New York pentru că erau gay. Acest lucru a creat o densitate de homosexuali furioși, care e mereu bună pentru un oraș. Nu există ceva mai bun pentru un loc decât o populație densă de homosexuali nervoși.”

3. “Există doar două tipuri de oameni în lume: cei care cred că există ideea de a avea suficienți bani și oamenii care au banii.”

4. “Este imposibil să fii satirist în această epocă. L-ar încurca pe Jonathan Swift.”

5. “Mi se pare incredibil că avem o frază precum ‘plăcere vinovată’. Este valabilă doar dacă plăcerea ta este să omori oameni. Plăcerile mele sunt absolut benigne, adică nimeni nu moare din cauza lor. Nimeni nu este molestat. Nu, nu mă simt vinovată că am plăceri.”

6. “Aproape o treime dintre oamenii de pe străzile din New York au o saltea de yoga. Doar chestia asta m-ar ține departe de yoga. Să car după mine o mică saltea…Știi, New York-ul era mult mai fashion de atât.”

7. “Cât despre a călători, nu pot să cred că oamenii fac asta pentru distracție. Când sunt în aeroporturi și îi văd pe oameni cum pleacă în vacanță, mă gândesc ‘cât de oribilă poate fi viața ta?'”.

8. “Sunt absolut 100% incapabilă să arunc o carte. Pentru mine, o carte este cel mai aproape de o ființă umană.”

9. “Ce este minunat la clădirea Chrysler este detaliul și cât este de frumoasă…Pentru mine, este dimensiunea ideală pentru o casă în care să locuiască o persoană.”

10. “Am cunoscut un singur scriitor foarte bun în viața mea, căruia chiar îi place să scrie. Unul singur. Cei mai mulți oameni cărora le place să scrie sunt scriitori ingrozitori, așa că desigur că le place să o facă.”

11. “Copiii sunt cel mai puțin enervant grup de oameni, pentru că cel mai probabil nu îți vor spune ceva ce ai auzit deja de un milion de ori. Nu sunt plini de clișee. Sunt mai originali decât adulții.”

12. “Obiceiurile tale te pot ucide, am văzut asta, dar obiceiurile bune nu te vor salva.”

13. “Cred că există și snobis rău. Oricum, nu este genul de snobism pe care îl am eu.”

14. “În cărți ai miliarde de vieți. Probabil acesta este motivul pentru care nu mi-a păsat niciodată de bani. Pentru că din momentul în care poți citi, ești incredibil de bogat. Atât de bogat, încât dacă ai citi mereu, nu ar trebui să te gândești la bani.”

15. “Oamenii mari discuta idei, oamenii mediocri discuta lucruri, iar oamenii mici discuta despre vin.”

16. “Renunță la căutarea adevărului, mulțumește-te cu o fantezie bună.”

17. “O carte nu ar trebui să fie o oglindă, ci ar trebui să fie o ușă.”

18. “Cititul este mai frumos decât viața însăși. Fără lectură, ești blocat în viață.”

19. “Cred că pentru mine scrisul a fost mereu o problema de teamă. Scrisul este teamă, să nu scriu este teamă. Mi-e teamă să scriu și apoi mi-e teamă să nu scriu.”

20. “Nu am cunoscut pe nimeni care să nu aibă un copil foarte deștept. Ce se întâmplă cu acești oameni, te întrebi, când devin adulți?”

21. “Cea mai bună faima este faima pe care o are scriitorul. Este de ajuns să primești o masă într-un restaurant, dar nu este atât de mare, încât să fii întrerupt în timp ce mănânci.”

22. “Adolescența este ultima etapă a vieții în care te vei bucura să auzi că apelul este pentru tine.”

23. “Copiii sunt cei mai buni parteneri la scrabble, pentru că îi bați ușor și îi poți minți la fel de ușor.”

24. “În momentul în care am învățat să citesc, la 5 ani, am preferat să fac asta, în locul vieții. Și încă prefer.”

25. “Nu poți să umbli prin viață sperând că cei mai mulți oameni au moralitate superioară. Cel mult poți spera că oamenii se vor preface că au.”