Prima pagină » 23 de sfaturi din literatură care îţi vor face ziua mai bună
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

23 de sfaturi din literatură care îţi vor face ziua mai bună

De cele mai multe ori, ne plac poveştile care se apropie cel mai mult de experienţele noastre. Nu există plăcere mai mare ca atunci când găseşti răspunsul la problemele tale în cărţile pe care le citeşti. Vezi mai jos cele mai bune sfaturi din romane care îţi vor face ziua mai frumoasă.

1. “Dacă te aştepţi să găseşti oameni care te vor înţelege, vei trăi plin de dezamăgiri. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să te înţelegi, să ştii ce vrei şi să nu laşi turma să îţi stea în cale.”- „Leandrul alb”, de Janet Fitch.

2. “Poveştile sunt adevărate: nu pentru că ne spun că dragonii există, ci pentru că ne spun că dragonii pot fi învinşi.” – “Coraline”, de Neil Gaiman.

3. “Vezi tu, trebuie să fugi cât poţi de tare, ca să rămâi în acelaşi loc. Dacă vrei să ajungi în altă parte, trebuie să alergi de două ori mai repede.” – “Alice în Ţara din Oglindă”, de Lewis Carroll.

4. “Aminteşte-ţi mereu că oamenii care îţi aplaudă încoronarea îţi vor aplauda şi decăderea. Oamenilor le place show-ul.” – “Going Postal”, de Terry Pratchett.

5. “Nu lăsa niciodată simţul tău moral să stea în calea binelui.” – “Fundaţia”, de Isaac Asimov.

6. “Ei bine, trebuie să suport prezenţa unor omizi, dacă vreau să cunosc fluturii.” – “Micul Prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry.

7. “Rămâi bun. Nu lăsa lumea să te întărească. Nu lăsa durerea să te facă să urăşti. Nu lăsa amărăciunea să îţi fure dulceaţa. Fii mândru de faptul că deşi lumea te contrazice, tu încă crezi că este un loc minunat.” – “Am scris asta pentru tine”, de Iain Thomas.

8. “Toate vieţile pe care am putea să le trăim, toţi oamenii pe care nu îi vom cunoaşte niciodată şi care sunt peste tot. Asta este lumea.” – “Proiectul Lazarus”, de Aleksandar Hemon.

9. “Alegerile noastre, Harry, ne arată cine suntem cu adevărat, nu abilităţile noastre.” – “Harry Potter şi Camera Secretelor”, de J. K. Rowling.

10. “Cei care au un De Ce pentru care să trăiască pot suporta aproape orice Cum.” – “Omul in cautarea sensului vieţii”, de Victor Frankl.

11. “Înfruntă-ţi viaţa, durerile sale, plăcerile sale, nu lăsa nicio cale nebătătorită.” – “Cartea cimitirului”, de Neil Gaiman.

12. “Dragostea nu este niciodată mai bună decât amantul.” – “Cei mai albaştri ochi”, de Toni Morrison.

13. “Nu era amară, dar era tristă. Dar este o tristeţe plină de speranţă, genul de tristeţe pentru care este nevoie doar de timp.” – “Jurnalul unui adolescent timid”, de Stephen Chbosky.

14. “Totul îi poate fi lua omului, mai puţin un lucru: ultima libertate – să aleagă atitudinea în orice circumstanţă, să îşi aleagă propria cale. – “Omul in cautarea sensului vieţii”, de Victor Frankl.

15. “Oamenii cred că vor fi fericiţi, dacă se mută în altă parte, dar lucrurile nu merg aşa. Oriunde mergi, te iei cu tine, dacă înţelegi ce vreau să spun.” – “Cartea cimitirului”, de Neil Gaiman.

16. “Putem şti doar faptul că nu ştim nimic. Iar aceasta este cea mai înaltă treaptă a înţelepciunii umane.” – “Război şi Pace”, de Lev Tolstoi.

17. “Am făcut o listă cu lucrurile care nu ne învaţă la şcoală. Nu ne învaţă cum să iubim pe cineva. Nu ne învaţă cum să fim faimoşi. Nu ne învaţă cum să fim bogaţi sau săraci. Nu ne învaţă cum să pleci de lângă cineva pe care nu îl mai iubeşti. Nu ne învaţă cum să citim ce e în mintea cuiva. Nu ne învaţă cum să îi spunem cuiva că va muri. Nu ne învaţă nimic ce merită ştiut cu adevărat.” – “Cei buni”, de Neil Gaiman.

18. “Nu vei înţelege niciodată o persoană până când nu vei privi lucrurile din punctul său de vedere. Până când nu intri în pielea sa.” – “Să ucizi o pasăre cântătoare”, de Harper Lee.

19. “Practic să fiu bun în loc de să am dreptate.” – “Scenariu pentru happy-end”, de Matthew Quick.

20. “Viaţa mi se pare prea scurtă, pentru a o petrece în adunat animozităţi şi păstrat evidenţa greşelilor.” – “Jane Eyre”, de Charlotte Bronte.

21. “Asta fac cuvintele spuse într-o doară. Îi fac pe oameni să te iubească mai puţin.” – “Dumnezeul lucrurilor marunte”, de Arundhati Roy.

22. “Nimic nu durează o veşnicie.” – “Zei americani”, de Neil Gaiman.

23. “Nu ai dreptul să alegi dacă vei fi rănit…dar ai un cuvânt de spus când vine vorba despre cine te răneşte.” – “Sub aceeaşi stea”, de John Green.

By | 2019-06-26T17:12:59+00:00 iunie 25th, 2019|All about Books|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.