Cărţile şi toamna sunt o combinaţie minunată, mai ales că acest anotimp are un loc aparte în literatură. Citeşte cele mai frumoase citate despre toamnă care te vor ajuta să laşi vara în urmă mai uşor.

1. “Octombrie, purifică-mă cu frunze! Înfăşoară-mă în catifea şi răsfaţă-mă cu supă de mazăre. Octombrie, îndeasăm-mi batoane de ciocolată în buzunare şi sculptează-mi zâmbetul într-o mie de dovleci. O, toamnă!” – “Ataşamente”, de Rainbow Rowell.

2. “Părea că toamna a venit deodată în acel an. Prima dimineaţă de septembrie era rece şi aurie ca un măr.” – “Harry Potter şi Talismanele Morţii”, de J. K. Rowling.

3. “Aprilie nu a însemnat niciodată nimic pentru mine, toamna pare anotimpul începuturilor, primăvara.” – “Mic dejun la Tiffany”, de Truman Capote.

4. “Viaţa începe din nou odată cu răcoarea toamnei.” – “Marele Gatsby”, de F. Scott Fitzgerald.

5. “Era o zi frumoasă şi luminoasă de toamnă, cu aerul ca oţetul şi cerul atât de albastru, încât te puteai îneca în el.” – “Outlander”, de Diana Gabaldon.

6. “Era una dintre acele zile perfecte engleze de toamnă, care se petrec mai mult în amintire, decât în viaţă.” – “Gustul morţii”, de P. D. James.

7. “Toamna a fost mereu anotimpul meu preferat. Acea perioadă în care totul explodează cu ultima frumuseţe, ca şi cum natura s-ar fi pregătit tot anul pentru marele final.” – “Wither”, de Lauren DeStefano.

8. “Sunt atât de fericit că trăiesc într-o lume în care există octombrie.” – “Anne de la Green Gables”, de L. M. Montgomery.

9. “Toamna este o a doua primăvară în care fiecare frunză este o floare.” – Albert Camus.

10. “Toamna poartă mai mult aur în buzunarele sale decât toate celelalte anotimpuri.” – Jim Bishop.

11. “Arăta precum toamna, când frunzele se transformă şi fructele se coc.” – “Grădina fermecată”, de Sarah Addison Allen.

12. “Şi acum, săracă femeie bărână, de ce plângi atât de amar? Este toamnă. Frunzele cad din copac ca şi cum ar fi lacrimi fierbinţi, vântul huiduie. De ce trebuie să le imiţi?” – “Titus Groan”, de Mervyn Peake.

13. “Casa era foarte tăcută, iar ceaţa, suntem în octombrie acum, se împingea în geamuri ca o fantomă exclusă.” – “Howard’s End”, de E. M. Forster.

14. “Pare crud. Ceva în mine nu este gata să renunţe la vară atât de repede. Să distrug ce am cultivat cu atâta grijă atâtea luni. Acele flori pale s-ar putea să aibă încă timp să facă fructe.” – “Roşii de septembrie”, de Karina Borowicz.

15. “Nimeni nu poate gusta fructele toamnei în timp ce se delectează cu parfumul florilor de primăvară.” -Samuel Johnson.

16. “Nu mă pot îndura să risipesc, stând în casă, ceva atât de prețios ca un răsărit de soare în toamnă. Așa că îmi petrec în aer liber toate orele zilei.” – Nathaniel Hawthorne

17. “Noaptea, care cade atât de brusc toamna, ne-a dat fiori…” – “Cortina Crimson”, de Jules Barbey d’Aurevilly

18. “Chiar dacă ştiam că totul se va încheia cu inima frântă, că îmi va face viaţa un calvar şi complicată şi imprevizibilă, ştiam că nu îl pot lăsa să plece. Pentru că ştiam că şi el îmi va face viaţa frumoasă, comodă şi împlinită.” – “Alături de tine”, de Kasie West.

19. “Iubesc toamna, singurul anotimp din an pe care Dumnezeu pare că l-a pus aici doar pentru frumuseţea lui.” – Lee Maynard.

20. “Astfel de zile de declin tomnatic au un mister ciudat care se adaugă la gravitatea capriciilor noastre.” – “Smarra si Trilby”, de Charles Nodier.