Prietenia este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care îl primește omul, dar nu întotdeauna știi să spui în cuvinte cât de importantă este o persoană pentru tine. Din fericire, scriitorii au înțeles valoarea unui confident și a cuiva care este mereu lângă tine, așa că atunci când vrei să îți exprimi recunoștința, poți apela la cărți. Vezi care sunt cele mai frumoase citate despre prietenie din literatură.

1. „Nu putem ști momentul exact în care se naște o prietenie. Așa cum umpli un vas picătură cu picătură, este o ultimă picătură care face ca vasul să dea pe afară. Așa că într-o înșiruire de bunătate, este o ultimă dovadă care îți face inima să dea pe afară.” – „Fahrenheit 451”, de Ray Bradbury.

2. „De ce nu era o prietenie la fel de bună ca o relație? De ce nu era chiar mai bună? Erau doi oameni care rămâneu împreună, zi după zi, legați nu de sex sau de atenție fizică sau bani sau copii sau proprietăți, ci numai de decizia de a rămâne împreună, de a fi dedicați unei legături care nu ar putea fi niciodata descifrată.” – „O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara.

3. „Dragostea și prietenia, sfințirea și celebrarea relațiilor, sunt cele care nu numai susțin o viață bună, dar și fac una. Prin prietenie, ne inspirăm unul pe altul și stârnim ambiții.” – „Crossing to safety”, de Wallace Stegner.

4. „Sufletele asemănătore nu sunt atât de rare așa cum cum crezut. Este minunat să afli că sunt atât de multe în lume.” – „Anne din Green Gable”, de L. M. Montgomery.

5. „Și-a dat seama că așa încep prieteniile: o persoană arată un moment de ciudățenie, iar cealaltă persoană decide să asculte, nu să exploateze.” – „Interesanții”, de Meg Wolitzer.

6. „Prietenie este, cu siguranță, cel mai bun tratament pentru durerea unei iubiri dezamăgitoare.” – „Mânăstirea Northanger”, de Jane Austen.

7. „Nu este de ajuns să fii prietenos. Trebuie să fii și un prieten.” – „Minunea”, de R. J. Palacio.

8. „Ai fost prietenul meu, a răspuns Charlotte. Asta, în sine, este un lucru uriaș.” – „Pânza lui Charlotte”, de E. B. White.

9. „Nu există fundație mai sigură pentru o prietenie frumoasă decât un interes comun pentru literatură.” – „Mulliner Nights”, de P. G. Wodehouse.

10. „Prietenul care te ține de mână și spune lucruri greșite este făcut din lucruri mai frumoase decât cel care stă deoparte.” – „Stone Soup”, de Barbara Kingsolver.

11. „Este o prietenă a minții mele. Mă adună, omule! Bucățile din care sunt făcut, le adună și mi le dă în ordine.” – „Preaiubita”, de Toni Morrison.

12. „Prietenia se naște în momentul în care unul îi spune celuilalt: Cum, și tu? Am crezut că doar eu sunt așa.” – „Cele patru iubiri”, de C. S. Lewis.

13. „Un prieten bun este o legătură pe viață – o legătură către trecut, una către viitor, cheia către normalitate într-o lume nebună.” – „Femeile sunt cele mai bune prietene”, de Louise Wyse.

14. „Știam, când te-am cunoscut, că este pe cale să înceapă o aventură.” – „Winnie-the-Pooh”, de A. A. Milne.

15. „Cel mai frumos râs este cel care apare în urma unei amintiri comune.” – „De ce nu eu?”, de Mindy Kaling.

16. „Prietenii din copilărie au o anumită putere asupra minților noastre, pe care niciun alt prieten nu o poate obține.” – „Frankenstein”, de Mary Wollstonecraft Shelley.

17. „Toată lumea se poate uita la tine. Este rar să găsești pe cineva care vedea lumea așa cum o vezi și tu.” – „Un șir infinit de țestoase”, de John Green.

18. „Niciun cuvânt nu trece printre noi, nu pentru că nu avem nimic să ne spunem, ci pentru că nu trebuie să ne spunem nimic.” – „Vânătorii de zmeie”, de Khaled Hosseini.

19. „Doar prietenia lui m-a întărit într-un mod în care nimeni nu a mai făcut-o vreodată. M-a tras din camera mea și mi-a arătat independența. Cu alte cuvinte, era exact ce aveam nevoie. Nu voi uita și cu siguranță nu vreau să pierd asta.” – „Anna și sărutul franțuzesc”, de Stephanie Perkins.

20. „Ești cel mai bun prieten al meu și iubitul meu și nu știu ce parte a ta îmi place mai mult. Prețuiesc fiecare parte așa cum prețuiesc viața împreună.” – „Jurnalul”, de Nicholas Sparks.