Copilăria este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții, dar nu ne dăm seama de asta decât după ce am trecut de ea. Dar cărțile sunt aici ca să ne ajute și să redescoperim emoțiile acelor momente. Vezi cele mai frumoase citate despre copilărie din cărți și redescoperă bucuria din acei ani.

1. “Creștem separat, dar asta nu schimbă faptul că pentru o lungă perioadă am crescut unul lângă altul. Rădăcinile noastre vor fi mereu unite și sunt fericit pentru asta.” – “Matched”, de Ally Condie.
2. “Adulții sunt doar copii depășiți și la naiba cu ei.” – Dr. Seuss.
3. “Când suntem copii, rar ne gândim la viitor. Această inocență ne lasă să ne bucuram de noi înșine cum puțini adulți o fac. În ziua în care devenim preocupați de viitor, lăsăm copilăria în urmă.” – “Numele vântului”, de Patrick Rothfuss
4. “Literatura este o boală care se transmite prin text și se ia în copilărie.” – “Atinge magia: Fantezie, feerie şi folclor în literatura copilăriei”, de Jane Yolen
5. “Copiii nu își amintesc ce încerci să îi înveți, își amintești ce ești.” – “Nu este ușor să fii verde și alte lucruri de care să tii cont”, de Jim Henson.
6. “Dacă ar fi atât de naivă din nou, să simtă dragostea fară să știe, să o confunde cu râsul.” – “Hoțul de cărți”, de Markus Zusak.
7. “Nu îmi este dor de copilărie, dar îmi este de dor de cum mă bucuram de micile placeri, chiar și când cele mai mari se destrămau. Nu puteam controla lumea în care eram, nu puteam fugi de oameni sau momente dureroase, dar mă bucuram de lucrurile care mă făceau fericit.” – “Oceanul de la capătul aleii”, de Neil Gaiman.
8. “Nu este niciodată prea tărziu să ai o copilărie fericită.” – “Still Life With Woodpecker”, de Tom Robbins.
9. “Pentru că în fiecare adult zace copilul care a fost și în fiecare copil zace adultul care va deveni.” – “Cartea lucrurilor pierdute”, de John Connolly.
10. “Adulții sunt creaturi complicate, pline de ciudățenii și secrete.” – Roald Dahl.

11. “Oricine a supraviețuit copilăriei are destule informații despre viață să îi ajungă pentru restul vieții.” – “Mister şi maniere: Proza ocazională”, de Flannery O’Connor.
12. “Nu putem să construim întotdeauna viitorul potrivit pentru tinerețea noastră, dar putem construi o tinerețe pentru viitor.” – “Mari discursuri”, Franklin D. Roosevelt.
13. “În ochii unui copil, o mamă este o zeiță. Poate fi glorioasă sau teribilă, bună sau plină de mânie, dar ea comandă dragostea în orice situație. Sunt convins că asta este cea mai mare putere din Univers.” – “Cele O Sută de Mii de Regate”, de N.K. Jemisin.
14. “Iar când toate războaiele se vor încheia, un fluture tot frumos va fi.” – “Scene din viața unui scriitor”, de Ruskin Bond.
15. “Pentru că niciodată, în țoată copilăria mea, nu m-am simțit ca un copil. M-am simțit ca o persoană tot timpul, aceeași persoană care sunt azi.” – “Jocul lui Ender”, de Orson Scott Card.
16. “Copilăria nu este de la naștere, până la o anumită vârstă. Copilăria înseamnă creștere și să lași în urma lucrurile copilăroase. Copilăria este regatul în care nimeni nu moare.” – Edna St. Vincent Millay
17. “Gândește-te pentru un minut, draga mea: într-o poveste cu zâne, copiii sunt cei care au cele mai frumoase aventuri. Mamele trebuie să stea acasă și să își aștepte copiii să se întoarcă zburând prin fereastră.” – “Soția călătorului în timp”, de Audrey Niffenegger.
18. “Copilăria ar trebui să fie lipsită de griji, cu jocuri în soare. Nu să trăiești un coșmar, în întunecimea sufletului.” – “Un copil numit El, de Dave Pelzer.
19. “Cred că toți avem întotdeauna cinci ani în prezența și în absența părinților noștri.” – “Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă”, de Sherman Alexie.
20. “Să crești – acesta este un lucru teribil de greu de făcut. Este mult mai ușor să treci peste asta și să treci dintr-o copilărie în alta.” – F. Scott Fitzgerald.