Bibliotecarii sunt oameni cu acces la toate informațiile din lume, în toate domeniile. Poate job-ul lor nu ți se pare interesant, însă daca te uiți la pozele de mai jos, vei vedea că persoanele care lucrează în lumea cărților sunt extrem de amuzante.

1. Acest bibliotecar a postat pe o rețea de socializare costumul pe care îl poartă uneori la locul de muncă, cu descrierea: “Uneori port costumul de Panda la muncă. Așa se vede, când cineva intră în bibliotecă”.

Sursa aici.

2. Când librarii vor să își tachineze vizitatorii, iese asta: o insuliță cu mesajul: “Nu îmi amintesc titlul, dar coperta era roșie.”

Sursa aici.

3. În biblioteca dintr-un orășel american, bibliotecarul a avut o idee ingenioasă: a organizat standul de mai jos, cu mesajul – “Vă rugăm să aveți răbdare. Titlurile noastre despre procrastinare vă apărea în curând.”

Sursa aici.

4. Acest bibliotecar a vrut să clarifice faptul că pisicile nu au voie în bibliotecă și a lăsat următorul mesaj la intrare: “Vă rog nu lașați pisica înăuntru. Numele lui este Max. Max este drăguț. Stăpânul lui nu vrea că Max să intre în bibliotecă. Noi nu îl vrem pe Max în bibliotecă. Max vrea în bibliotecă. Vă rugăm nu îl lăsați pe Max să intre.”

Sursa aici.

5. Un bibliotecar dintr-o scoală americană a găsit o metodă interesantă de a-i atrage pe elevi. A afișat un poster cu mesajul: “Batman aduce cartea la bibliotecă.”

Sursa aici.

6. La intrarea în biblioteca unei Universități, a fost afișat mesajul următorul: “Dinozaurii nu au citit, iar acum au dispărut. Mulțumim lui Dumnezeu că Thesaurus (dicționar) a supraviețuit!”.

Sursa aici.

7. Cărțile misterioase sunt cu adevărat un mister pentru cititori în această librărie.

Sursa aici.

8. Într-o bibliotecă din SUA, o bibliotecară a găsit o cale de a-i face pe elevi să aducă înapoi cărțile împrumutate. “În fiecare an, bibliotecara de la scoala mea se costumează în Moartea și colectează cărțile care nu au fost aduse la timp.”

Sursa aici.

9. Un bibliotecar pus pe glume a ales să le facă cititorilor niste poze cel puțin interesante. Domnul din imaginea de mai jos a fost prins citind cărți interzise și pozat.

Sursa aici.

10. O poză dintr-o librărie este dovada clara că Universurile paralele există. Cititorul care a făcut poza a avut și o descriere potrivită: “Am mers la bibliotecă și am ajuns în Interstellar”.

Sursa aici.

11. Cine a spus că bibliotecarii nu au simțul umorului nu l-a cunoscut pe acest bărbat care a lăsat un mesaj interesant în dreptul cărților istorice: “Fapte alternative pot fi găsite în secțiunea noastră de ficțiune.”

Sursa aici.

12. Când vrei să înapoiezi cărțile în această bibliotecă, trebuie să urmezi următorii pasi lăsați de bibliotecari: “Vă rugăm să strigați: nu sunt o veveriță, când deschideți ușa și vreți să lăsați o carte, că să știm că sunteți oameni și nu veverițe care vor să îi fure prânzul lui Keith.”

Sursa aici.

13. Un bibliotecar a vrut să le amintească cititorilor cât de norocoși sunt și a postat următorul mesaj: “În această zonă au trecut 27,843,723,145 de zile fară un atac al Velociraptorului.”

Sursa aici.

14. Un citat memorabil este afișat în biblioteca unei scoli: “În afara unui câine, o carte este cel mai bun prieten al omului. În interiorul unui câine este prea întuneric să citești.” – Groucho Marx.

Sursa aici.