Teama cititorilor este că atunci când cartea lor preferată este ecranizată, lucrurile apar un pic diferit. Iar dacă ne gândim la aceste personaje care au fost transformate total pe ecran, ne dăm seama că temerile lor sunt justificate.

1. Ginny Weasley, din “Harry Potter”

În cărțile scrise de J. K. Rowling, Ginny Weasley este neînfricată și nu acceptă mizeriile nimănui, rămânând un personaj bun și interesant. Înțelegi de ce Harry este îndrăgostit de ea. În filme, însă, devine doar fată care îi atrage atenția lui Harry, fără să îi fie dezvăluită vreo profunzime a personalității sale. Este rigidă, plictisitoare și există doar pentru Harry, contrar personajului din carte.

2. Annabeth Chase, din “Percy Jackson și Olimpienii”

Cărțile din această serie sunt minunate, iar personajele sunt amuzante și fermecătoare. Filmele, însă, i-au dezamăgit pe fani, mulți considerând că toate personajele au fost distruse pe ecran. Annabeth a suferit, însă, cel mai mult. În carte, ea este o blondă inteligentă și puternică, pe care nu o duce nimeni de nas, distrugând, astfel, prejudecățile referitoare la blonde. În film, însă, ea devine brunetă, iar aceasta este doar una dintre schimbările prin care a trecut Annabeth.

3. Rachel Watson, din “Fata din tren”

În carte apar câteva comentarii referitoare la formele voluptoase ale lui Rachel, astfel că până la final, ai impresia că acest personaj avea câteva kilograme în plus. În film, însă, Rachel devine o femeie frumoasă, iar degradarea ei fizică, ce nu este prezentată, ia din complexitatea acestui personaj.

4. Anna și Kate Fitzgerald, din “Viață pentru sora mea”

În carte, Anna moare și devine emancipată, iar Kate supraviețuiește, deși sora sa nu mai este, pentru a continua să îi fie donator. În filme, însă, povestea devine previzibilă: sora bolnavă de cancer moare, iar cea sănătoasă trăiește și obține emanciparea. Faptul că regizorii au inversat soarta personajelor a făcut din ecranizare doar o altă poveste americană cu happy-end, care nu are nimic special.

5. Jack Reacher, din “Jack Reacher”

Jack Reacher este un bărbat înalt, puternic, cu palmele cât o farfurie. Alegerea lui Tom Cruise pentru acest rol a fost considerată neinspirată de către fani.

6. Jack Torrance, din “Strălucirea”

În carte, ești martor la decăderea lui Jack, de la alcoolic în revenire la bolnav psihic ce se lupta cu demonii săi. În film, însă, Jack pare o persoană cu probleme psihice de la prima scenă, iar fanii sunt dezamăgiți de această situație.

7. Bella Swan, din “Twilight”

În cărțile din seria “Twilight”, Bella Swan este un personaj puternic, care face glume și este extrem de încrezătoare în forțele sale. În filme, însă, își pierde profunzimea, devenind interesantă doar pentru că un vampir care dorea să o ucidă se îndrăgostește de ea.

8. Leah Burke, din ‘“Love, Simon”

În carte, Leah este o toboșară interesantă, o prietenă minunată care nu avea nevoie de ajutorul nimănui. În film, însă, este mult mai sensibilă și îndrăgostită de Simon, situație ce lipsește din carte. Regizorii au transformat un personaj fermecător în unul lipsit de farmec.

9. Jordan Baker, din “Marele Gatsby”

Nick și Jordan au o relație interesantă în carte, însă în film, ea nu este un personaj atât de relevant, pentru că regizorii nu au considerat-o importantă. Fanii au fost, însă, supărați de această schimbare.

10. Becky Bloomwood, din “Mă dau în vânt după cumpărături”

În film, Becky este o femeie superficială și naivă, căreia îi pasă doar de cumpărături. În carte, însă, este un personaj mult mai complex, autoarea creionându-i o personalitate ce lipsește cu desăvârșire de pe ecran.

11. Serena, din “Serena”

În carte, Serena este rece, calculată și manipulatoare, însă în film este extrem de empatică și nu este responsabilă pentru nimic din ce li se întâmplă rău celorlalte personaje. Această schimbare, dar și faptul că finalul filmului a fost total diferit, i-au făcut pe fanii cărții să considere această ecranizare un eșec.