În această perioadă de auto-izolare, animalele de companie primesc, cu siguranță, mai multă atenție. Dacă vrei să faci lucrurile interesante, poți să îi dai un nou nume colegului tău de carantină necuvântător. Lasă-te inspirat de scriitorii faimoși care au ales nume interesante pentru patrupezii lor.

1. Dorothy Parker și-a numit unul dintre pudelii francezi „Clișeu”, explicând, într-un interviu, că „străzile sunt pline de pudeli francezi”. Celălalt câine a fost botezat Troia, dar nu se știu motivele din spatele acestui nume.

2. George Orwell și soția sa, Eileen, au avut o capră pe nume Muriel, numită după una dintre mătușile scriitorului. Animalul de companie al familiei Orwell a inspirat și un personaj din „Ferma Animalelor”, o capră pe care cititorii au plăcut-o cel mai mult.

3. Murice Sendak a avut un câine pe nume Herman, „un ciobănesc german cu vârstă necunoscută, pentru că refuz să aflu. Nu vreau să știu. Îmi doresc să nu știu nici eu ce vârstă am”, spunea scriitorul. Numele a fost inspirat de Herman Melville, unul dintre autorii săi preferați.

4. John Green a ales un nume cel puțin interesant pentru Terrier-ul său. Wilson Roberts Green „a fost botezat după bulldog-ul alcoolic din romanul lui James Crumbly, „The last good kiis”, iar Willy, pentru că este foarte, foarte drăguț”.

5. Jorge Luis Borges și-a botezat pisica Beppo, „după numele unui personaj dintr-o poezie scrisă de Lord Byron, despre un om care este pierdut în mare”. De altfel, una dintre pisicile Lordului Byron avea același nume, iar acesteia îi plăcea să bea lapte dintr-un craniu.

6. Gertrude Stein și Alice B. Toklas a avut un pudel alb numit Basket, pentru că Toklas „simțea că era atât de fashion, încât ar trebui să care un coș de flori în gură (o realizare pe care nu a atins-o niciodată). Basket făcea zilnic baie în apă sulfuroasă și a fost înlocuit, în cele din urmă, de Basket II.

7. Edward Lear a avut o pisică urâtă, numită Foss, iar numele său întreg era Aderphos, o variantă a cuvântului grecesc Adelphos, care înseamnă „frate”.

8. Mark Twain a avut multe pisici, până la 19 odată, și au avut multe nume interesante: Abner, Motley, Stray Kit, Fraulein, Lazy, Buffalo Bill, Soapy Sal, Cleveland, Satan – numită Sin (păcat), când Twain și-a dat seama că era femelă, Famine, Pestilence, Sour Mash, Annanci, Socrates, Sinbad sunt doar câteva dintre acestea.

9. Thomas Hardy și-a numit pisica Kiddleywinkempoops, dar nimeni nu știe exact de ce. Îi spunea Trot, iar unii susțin că unul dintre motivele care sau în spatele acestui nume este faptul că autorul era răutăcios.

10. Julio Cortazar și-a numit pisica Theodor W. Adorno, după sociologul și filosoful german cu același nume. Autorul i se adresa întotdeauna animalului său de companie pe numele întreg.