Prima pagină » 10 lecţii de viaţă pe care le vei învăţa din “Alice în Ţara Minunilor”
Promotie -70%
x Image Liber la lectura

10 lecţii de viaţă pe care le vei învăţa din “Alice în Ţara Minunilor”

Toată lumea a auzit despre cartea scrisă de Lewis Carroll, “Alice în Ţara Minunilor”: este povestea unei fetiţe care urmăreşte un iepure şi ajunge într-o lume magică. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai bune opere scrise vreodată, povestea este plină de lecţii de viaţă pe care s-ar putea să le ratezi la prima lectură.

1. Atunci când rişti, s-ar putea să ai parte de aventuri minunate

Când nu rişti nimic, nu câştigi nimic! Dacă Alice nu ar fi ales să urmărească iepurele prin vizuină, nu ar fi întâlnit prietenii minunaţi din Ţara Minunilor. Nu ar fi căpătat înţelepciune din experienţele sale şi nu ar fi aflat că poate fi responsabilă şi înţelegătoare atunci când este nevoie. În plus, nu ar fi învăţat că, deşi lucrurile pot deveni ciudate, la un moment dat, totul va fi bine în cele din urmă.

Atunci când te arunci în necunoscut, poate fi înfricoşător şi toţi ştim asta. Nu vei şti niciodată ce se va afla de cealaltă parte a unei uşi, dar nu poţi afla decât dacă o deschizi, nu-i aşa? Zona de confort este sigură, dar nimic nu creşte acolo.

2. Suntem cu toţii un pic nebuni

Dar într-un sens bun, urmat de “Eşti complet nebun, dar îţi voi pune un secret. Toţi oamenii buni sunt”. Cei mai mulţi dintre noi avem ciudăţenii care ne înspăimântă, când ne comparăm cu ceilalţi, care par să aibă totul sub control. Dar ştii ceva? Nu există nicio persoană care să nu se lupte cu o mulţime de probleme. Defectele noastre ne fac unici şi minunaţi şi ne dau ocazia să evoluăm şi să ne ajutăm unii pe alţii în această călătorie minunată.

3. Nu are rost să te gândeşti la cine erai ieri

Nu eşti aceeaşi persoană care erai acum cinci minute, dar acum o zi. Ne schimbăm constant şi evoluăm, pe măsură ce creştem şi învăţăm, iar asta este valabil pentru orice persoană din jurul tău.

Învăţăm din greşelile noastre, din luptele pe care le ducem şi din experienţele pe care le avem şi care ne schimbă. Este important să ne iubim şi să ne acceptăm pentru cine suntem, nu să te judeci pentru ce ai făcut în trecut.

4. Toţi dăm sfaturi bune, dar le urmăm foarte rar

Cât de des ţi s-a întâmplat să ştii exact cum ar trebui să procedezi într-o situaţie, dar să nu o faci? Ce spui să ai mai multă încredere în sfatul tău? Cei mai mulţi oameni tind să asculte de ce le spun ceilalţi, în locul intuiţiei lor, dar ar trebui să ţii cont de al şaselea simţ. De cele mai multe ori, intuiţia nu greşeşte.

5. Fereşte-te de oamenii fermecători

Oamenii fermecători sunt, de cele mai multe ori, manipulatori şi alunecoşi, aşa că mare grijă, atunci când întâlneşti o astfel de persoană: dincolo de zâmbetul perfect s-ar putea ascunde o cu totul altă persoană.

6. Nu vorbi decât atunci când este absolut necesar

Adica mai bine să taci şi să fii considerat prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială. Într-o lume în care toată lumea are o părere, cel mai bine este să rămâi tăcut. Este şi mai important să ţii cont de asta când eşti supărat sau nervos. Nu acţiona niciodată din impuls.

7. În viaţă, totul ţine de perspectivă

Nu te ruşina niciodată de cine eşti şi nu încerca niciodată să pari ce nu eşti, pentru că nu te vei simţi confortabil. Oamenii autentici sunt mai fericiţi, aşa că nu contează dacă ţi se pare că ai defecte, cineva chiar va fi fascinat de ele.

8. În fiecare zi înveţi ceva nou

Învăţăm zilnic ceva, dar deseori nu mai suntem conştienţi de asta. De aceea este indicat să ai experienţe spirituale cât mai des: să îţi aminteşti lecţiile pe care le-ai învăţat, până nu dispar.

9. Întotdeauna să îţi susţii punctul de vedere

Chiar şi atunci când Alice risca să fie decapitată, şi-a susţinut cauza. Câţi dintre noi ne abţinem de la comentarii, pentru că nu vrem să îi supărăm pe cei din jurul nostru. Nu uita că eşti puternic, neînfricat şi demn de respect, aşa că spune ce crezi.

10. Puţine lucruri sunt imposibile cu adevărat

Orice îţi pare, la început, imposibil, s-ar putea să fie uşor de atins, tot ce trebuie să faci este să îţi urmezi calea. Vei întâlni obstacole, dar important este să nu îţi pierzi niciodată răbdarea şi să crezi în tine.

By | 2019-06-12T16:34:07+00:00 iunie 12th, 2019|All about Books|0 Comentarii

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.