Dacă îți place muzica, o poți asculta în timp ce citești aceste memorii despre cântăreți celebri. Descoperă zece volume care merită atenția ta.

1. “The Beautiful Ones”, de Prince

Prince este considerat unul dintre cei mai mari artiști care au existat vreodată, iar această carte îi spune povestea în cuvintele sale. Prince a început să o scrie cu puțin înainte de moartea sa și conține albume foto originale, ciorne pentru piese și alte detalii pe care foarte putini oameni le cunosc din viață sa.

2. “Let’s Go (So We Can Get Back)”, de Jeff Tweedy

Cântărețul, chitaristul și compozitorul Jeff Tweedy, cunoscut mai ales pentru colaborarea sa cu Wilco, se deschide în acest volum și își poveste trecutul. Artistul punctează aici detalii despre piesele și muzica sa, dar și oamenii care l-au inspirat.

3. “A Dream About Lightning Bugs” , de Ben Folds

Ben Folds scrie o carte de memorii profundă, înțeleaptă, în care te vei regăsi cu siguranță. Autorul începe dezvăluirile cu primii ani din copilăria sa, detaliind un vis care l-a influențat în alegerea carierei. Vei descoperi în acest volum multe experiențe de viață care l-au influențat pe artist și l-au ajutat să devina mai înțelept.

4. “No Walls and the Recurring Dream”, de Ani DiFranco

În cartea sa de memorii, Ani DiFranco își amintește de primii săi ani de viață, dezvăluind experiențe personale, puterea muzicii, dar și implicarea sa în activism politic, așa că pregătește-te să descoperi o poveste inspiratională. În aceste pagini sincere și deseori amuzante vei găsi, de fapt, povestea de viață a unei femei, din copilărie și până în jurul vârstei de 30 de ani.

5. “What is It All but Luminous”, de Art Garfunkel

“What Is It All but Luminous” este o carte de memorii ce dezvăluie viața unui muzician și drumul său de la începuturi și până în momentul în care a devenit celebru. Garfunkel descrie evoluția unui bărbat, portretul unei prietenii și colaborări de succes ce a dus la proiectul Simon & Garfunkel. Autorul povestește cum au cucerit lumea, cum au ajuns în topuri de la 16 ani și ce înseamnă să fii mai mult gânditor, decât artist. Garfunkel descrie și cum cărțile l-au ajutat să se calmeze și să rămână cu picioarele pe pământ.

6. “My Own Devices”, de Dessa

Dessa încearcă să explice, în acest volum de memorii, cum mintea poate călători oriunde, în timp ce corpul tău este blocat într-un autocar spre următorul concert. Dessa nu este un artist obișnuit – este fascinată de știință comportamentală și este un artist fermecător și amuzant. Artista trece și prin procesul creator, explicând cum a ajuns să scrie atâtea cântece romantice celebre. Cartea este una care te vă fascina cu siguranță, așa că trece-o pe lista de lectură.

7. “Astral Weeks”, de Ryan H. Walsh

Albumul “Astral Weeks” semnat Van Morrison este considerat o capodoperă ce a influențat generații întregi. În acest roman, cântărețul și jurnalistul Ryan H. Walsh dezvăluie povestea din spatele lansării acestui album, alături de perioada și locul în care s-a născut, Boston 1968.

8. “Beastie Boys Book”, de Michael Diamond and Adam Horovitz

Această carte spune povestea formației Breastie Boys, așa cum au trăit-o membrii ei. O carte amuzantă, dar și profundă, care explică cum au ajuns acești tineri un fenomen global.

9. “Year of the Monkey”, de Patti Smith

În această carte, Patti Smith povestește un an care a transformat-o complet. Autoarea te va purta din California în Arizona, de la concerte nebune, la camere de spital și crize existențiale. Cartea este imprevizibilă și plină de sfaturi de viață înțelepte, care te vor face să speri la o lume mai bună.

10. “Frank”, de James Kaplan

James Kaplan vine cu o perspectivă nouă și mult mai profundă asupra vieții lui Frank Sinatra. Desi este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai secolului al XX-lea, Sinatra rămâne, pentru mulți, un mister. Kaplan încearcă, însă, să îl prezinte așa cum nu ți l-ai imaginat niciodată.